L'atleta garrotxí Xavi Porras es va proclamar ahir campió d'Europa de salt de llargada a la localitat de Grosseto (Itàlia). El saltador, que la passada setmana va aconseguir a València la mínima A que assegura la seva participació en els Jocs Paralímpics de Rio, confirma amb aquesta medalla d'or que travessa per un excel·lent estat de forma.

L'atleta gironí va signar el seu millor salt amb una marca de 6,14 metres i que a més suposa un nou rècord dels campionats. Un cop finalitzada la competició va assegurar sentir-se "molt satisfet perquè ha estat un concurs molt regular", arribant a superar els sis metres en quatre dels seus salts i on va aconseguir imposar-se en la classificació final al també espanyol Parejo Maza (6,05 metres) i al rus Koptev (5,65).

Segon or europeu

"Aquí buscàvem apropar-nos a una distància d'entre 6,20 i 6,30 metres", va declarar Xavi Porras, que amb aquesta victòria certifica el seu magnífic nivell i suposa també la seva segona medalla d'or en uns Campionats d'Europa, després de l'aconseguida a Rodes (Grècia) el 2009 en la modalitat de triple salt.

L'atleta gironí sembla preparat pel repte que afrontarà a Rio a l'estiu en una nova edició dels Jocs Paralímpics.