Perfumerías Avenida, com a campió de Lliga, i Conquero, campió de Copa, són els dos equips de la Lliga Femenina-1 amb dret esportiu per jugar la pròxima edició de l'Eurolliga. Però, de moment, només l'equip de Salamanca té assegurada la seva participació perquè al conjunt de Huelva li continuen fallant els càlculs econòmics: li falten 118.340 euros per pagar els deutes de l'última temporada i no té assegurat el pressupost per a la següent. FIBA Europa els ha prorrogat el límit per inscriure's, fins avui a les tres de la tarda, i ahir la presidenta del club andalús, Rosa Espada, va amenaçar de tancar-se al pavelló si la Junta d'Andalusia no «quantifica ja» l'ajuda econòmica que els donaria per jugar la màxima competició europea. Una subvenció que, donant un cop d'ull als números, hauria de ser realment molt alta perquè el Conquero pogués anar a l'Eurolliga: Espada admet que no tenen assegurat, ni de bon tros, el pressupost que consideren mínim per jugar la Lliga espanyola (307.000 euros) i aquí s'hi haurien d'afegir un increment de 225.000 euros més per a la competició europea.

Amb el Conquero allunyant-se més de l'Eurolliga cada dia que passa, l'Spar Citylift Girona continua decidit a no demanar a la FIBA la plaça de l'equip andalús. L'Uni ja ha presentat a la federació europea la documentació i tot el necessari, inclòs el pagament de 10.600 euros de la inscripció, per jugar l'Eurocup. Dilluns, un representant de l'Uni serà a Munic per assistir al sorteig i des del club es tornava a insistir ahir que està «descartat» fer un moviment d'última hora per demanar a la FIBA ocupar el lloc del Conquero i jugar l'Eurolliga per segona temporada consecutiva. A l'Spar Citylift Girona entenen que han fet una plantilla i un pressupost per jugar l'Eurocup, competició en la qual tenen l'esperança de fer un bon paper. A la segona màxima competició del bàsquet femení europeu s'hi han inscrits equips d'alt potencial, sobretot russos i turcs, però com que la primera fase s'articula per proximitat geogràfica l'Uni es trobarà en un grup amb tres rivals de França, Itàlia, Bèlgica, Portugal, Alemanya, Holanda, Suïssa o, els viatges més complicats, República Txeca i Suècia. Entre els possibles rivals destaquen el Castors Braine belga, ja sense Anne Wauters, el Nymburg txec, l'Eirene italià o el Landes francès que vol fer un salt de qualitat i ha fitxat Cèline Dumerc, que ja va visitar Fontajau el curs passat amb el Bourges, i la bescanonina Queralt Casas.

Per afrontar les dues competicions, Lliga i Eurocup, l'equip que ara entrenarà el gironí Eric Surís compta amb una plantilla renovada on hi ha Noemí Jordana, Roso Buch, Ainhoa López, Helena Oma, Haley Peteers, Ify Ibekwe, Artemis Spanou, Sofia i una altra peça interior més, que es farà pública en els dies vinents.