Després d'estar-ho cuinant les últimes setmanes, aquesta tarda es confirmarà l'acord de filiació entre el Girona i el Peralada. El club altempordanès ha convocat una assamblea extraordinària de socis (18 h) a les oficines del club. Hi ha dos punts a l'ordre del dia: acceptar, si cal, l'informe econòmic de la temporada 2015-2016 i també ratificar l'acord de filiació amb el Girona.

Aquest segon punt, el més important i el qual està centrant gairebé tota l'atenció del conjunt xampanyer en aquestes últimes setmanes. Aquest acord, recordem, suposaria que el Peralada, que mantindria el nom, fos un filial del conjunt blanc i vermell, que a l'hora seguiria mantenint el Girona B, que encara està a l'espera de saber si jugarà a Primera o a Segona Catalana. Seria un cas molt similar al que existeix des de fa temporades entre el Nàstic de Tarragona i la Pobla de Mafumet.

L'acord suposaria que joves jugadors formats al Girona puguin fer el salt a Tercera Divisió, una categoria prou exigent, per seguir formant-se com a futbolistes. A més, els horaris dels entrenaments passarien a ser a primera hora de la tarda i es realitzarien entre Peralada i Girona.

Aquests són alguns dels fets que succeïran després de ratificar l'acord. Aquest, que s'està desenvolupant des de fa unes setmanes, ha quedat encara més clar que es produïrà després de veure com el Peralada ha fet foc nou a l'equip i fins a 15 jugadors de la temporada passada no seguiran a l'equip d'Arnau Sala i Xavi Punsí, que si no hi ha res de nou sí que seguiran com a entrenadors. Entre les baixes, noms il·lustres i molt importants com Guillem Cornellà, Murga, Marc Mas o Jaume Duran, que sigui per un motiu o un altre, no jugaran la temporada 2016-2017 amb la samarreta del conjunt peraladenc. Esportivament parlant, Zou i Botxi són els dos únics jugadors que han renovat el seu contracte i Xavi Ferrón i Albert Moñino resten a l'espera.

Durant l'assamblea, que començarà a les 6 de la tarda, tant el Peralada com el Girona aniran coneixent el què passa en el partit entre el Gavà i el Castelló (18.30 h) i que, en cas que el conjunt gavanenc aconsegueixi superar l'eliminatòria i pujar a Segona Divisió B, el Girona B salvaria la categoria i seguiria jugant un any més a Primera Catalana.

Un aspecte important que també toca el projecte de filiació on, en principi, els jugadors amb més qualitat del filial del Girona més alguns juvenils que van salvar la catagoria de Divisió d'Honor juvenil la temporada passada, puguin fer el salt a Tercera amb el Peralada.

A partir d'avui, comença el nou futur del Peralada, que si res canvia, serà un filial del Girona.