La competició no s'atura i els vuitens segueixen en marxa. Avui serà el dia de dues de les favorites per endur-se la copa, França i Alemanya, a més del de Bèlgica. Els amfitrions iniciaran la tarda de futbol a Lió (15.00), enfrontant-se a Irlanda; Alemanya jugarà el partit de les sis, davant Eslovàquia, a Lilla; mentre que l'Hongria-Bèlgica es jugarà a les vuit del vespre a Tolosa.

Serà la primera pedra de toc tant per a França com Alemanya, dues seleccions que encara no han mostrat tot el seu potencial en aquesta competició i, tot i que han dominat els seus partits, ambdues han tingut problemes de cara a porteria.

En el França-Irlanda hi ha comptes pendents per part dels illencs. Una mà de l'exblaugrana Thierry Henry va privar els irlandesos de participar en el Mundial de Sud-àfrica del 2010, en l'últim enfrontament entre els dos conjunts i, avui, els Irlandesos voldran prendre's una revenja en uns vuitens on arriben amb molt d'optimisme després d'aconseguir superar Irlanda.

Eslovàquia, de la seva banda, intentarà aprofitar la manca de gol que ha mostrat la maquinària alemanya per buscar la sorpresa i accedir a la ronda de quarts de final. La missió és difícil, doncs Alemanya sempre és una de les candidates a aixecar el trofeu del torneig, però no per això els de Ján Kozák deixaran d'intentar-ho. Amb tot, els alemanys encara no han encaixat cap gol en aquesta Eurocopa (és l'únic equip que no ha rebut gols) i als eslovacs els serà molt complicat marcar-los.

El partit entre Hongria i Bèlgica promet emoció. S'enfrontaran el talent de Bèlgica (té una de les seleccions amb més estrelles d'aquesta Eurocopa) amb l'entusiasme d'Hongria, un combinat que ha estat capaç de liderar un grup en el que hi participava la Portugal de Cristiano Ronaldo. Els belgues, tot i ser la selecció europea millor situada al rànquing FIFA, haurà de demostrar que l'ensopegada davant Itàlia va ser un accident i busquen arribar a una final a la que no accedeixen des de 1980.