El pilot anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va reforçar el seu lideratge al capdavant del Mundial de Fórmula1 en guanyar aquest diumenge a Hockenheim el Gran Premi d'Alemanya, on el seu company i rival alemany Nico Rosberg, que va fallar en la sortida, no va passar d'un quart lloc que el deixa a 19 punts del seu antagonista.

Hamilton va aconseguir la quarantanovena victòria en Fórmula1, la sisena de l'any, imposant-se davant dels dos pilots de Red Bull, l'australià Daniel Ricciardo i l'holandès Max Verstappen, segon i tercer, respectivament, que van desbancar Ferrari del segon lloc del Mundial de constructors, que lidera Mercedes.

De la seva banda, els dos pilots espanyols a la categoria, Fernando Alonso i Carlos Sainz, van quedar fora dels punts, en finalitzar en dotzè i catorzè lloc, respectivament.

Pel que fa a la cursa, Hamilton, que sortia segon, va aconseguir superar a la recta de sortida a Rosberg, sobrepassat també pels dos Red Bull. Rosberg, tal com va passar a Hongria, va ser incapaç d'aprofitar l'avantatge de sortir des de la pole position i va haver d'acabar cedint davant l'empenta dels seus rivals. La sortida de Verstappen també va ser espectacular, superant Rosberg i al seu company d'equip, Ricciardo, tot i que l'estratègia no la va encertar i va veure com el pilot australià de Red Bull l'acabava superant.

Per darrere, Ferrari, que dimecres havia anunciat la marxa de James Allison, fins aleshores el seu director tècnic, va confirmar el seu mal moment. I l'alemany Sebastian Vettel, que va encapçalar entre 2010 i 2013 el quadrienni gloriós de Red Bull, es va haver de conformar, prop del seu Heppenheim natal, amb la cinquena posició, per davant del seu col·lega finlandès Kimi Raikkonen. I, a més, cedir-li la segona plaça del Mundial de constructors al seu exequip.

El Mundial de Fórmula1 atura ara la competició fins a l'últim cap de setmana d'agost, i obre un petit període de vacances. Alonso va comentar que se n'anava de vacances content amb la primera meitat del campionat amb McLaren, que ha millorat molt des del 2015. Al contrari, Carlos Sainz, va declarar que cada vegada veu pitjor el Toro Rosso ja que en aquesta ocasió no va poder optar a pujar del catorzè lloc, mostrant-se decebut amb el monoplaça.