La nova pivot de l'Spar Citylift Girona, la lituana Kristina Alminaite, no es trobarà cap jugadora més alta en tota la temporada. Ni a Lliga Femenina 1, ni a l'Eurocup. De fet, tampoc es trobaria cap jugadora més alta si anés als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, Lituània no està classificada, ni a la WNBA. Segurament, Kristina Alminaite no s'ha trobat mai al davant cap pivot més alta que ella, perquè més enllà d'alguna excepció com la jove hongaresa Hatar, Eric Suris comptarà amb la jugadora més alta del bàsquet actual amb una alçada de 2,05. Un parell de centímetres més que una de les grans estrelles de la selecció nord-americana i de l'Ekaterinburg, Brittney Griner. A la lliga, la segona jugadora més alta serrà la nova nord-americana de l'Arsaki, Nicole Griffin , amb 1,98.

Alminaite surt per primer cop de Lituània, on ha guanyat quatre lligues i tres copes jugant amb els principals equips del país, per completar la que es perfila com la plantilla més completa que ha tingut l'Spar Citylift Girona en totes les temporades a l'elit. I, a sobre, amb el roc a la faixa que el club encara podria incorporar al llarg del curs una altra extracomunitària per jugar la Lliga atès que, per a la FEB, la nord-americana Haley Peters és l'única fitxa no comunitària. Per a la FIBA, o sigui a l'Eurocup, Ify Ibekwe també gasta una de les dues places. El joc interior ha estat la gran font de dubtes a Fontajau en tot el procés de confecció de la plantilla. El club gironí tenia, primer, una estructura amb una pivot amb passaport espanyol per ajudar Sofia Silva i Artemis Spanou sense descartar, en aquell moment, portar una nord-americana per jugar només la Lliga. La no arribada de la pivot de passaport espanyol ha acabat forçant l'Uni a centrar els esforços en el mercat europeu, d'on arriba Alminaite, i el luxós afegit d'haver pogut tancar Leo Rodríguez ha acabat descartant la idea de gastar els diners ara portant una quarta pivot, la nord-americana, considerant que Haley Peters i, sobretot, Ify Ibekwe poden jugar molt bé prop de la cistella.

I del mercat lituà, com en el seu moment van fer Vita Kuktiene i Lina Pikciute, ha arribat la inacabable Kristina Alminaite. Una pivot de 2,05 i vint-i-cinc, que ha coincidit amb Kuktiene i Pikciute tant a la selecció lituana com al Vilnius, i que viurà la primera experiència internacional. La temporada passada, a l'Utena, Alminaite feia 9,2 punts, 6,6 rebots i 2 taps per partit. Aquest darrer punt, la seva capacitat d'intimidació en defensa pot ser clau a la Lliga Femenina on la lituana pot obligar a canviar molts tirs. A l'Uni, Kristina Alminaite compartirà la posició de cinc amb la portuguesa Sofia Silva, que arriba procedent del Zamora, deixant prou ben coberta la posició mentre que Spanou ocuparà el «quatre» amb l'ajuda de Peters i Ibekwe. A Lituània, l'esquerrana Alminaite tenia prou bons percentatges de tir i, de manera especial, de tirs d'un punt on sempre ha estat per sobre del 70%.

Amb Kristina Alminaite, l'Spar Citylift Girona ja té la plantilla completa amb deu fitxes: Noemí Jordana, Rosó Buch, Ainhoa López, Leo Rodríguez, Helena Oma, Haley Peters, Ify Ibekwe, Artemis Spanou, Sofia Silva i Kristina Alminaite. Eric Surís té previst començar els entrenaments el dia 1 de setembre, tot i que, per exemple, arribarà el dia 16, Ify Ibekwe una mica més tard i Haley?Peters quan hagi acabat la seva participació en la WNBA.