El capità del Barcelona, Andrés Iniesta, va elogiar ahir les incorporacions que el club ha realitzat aquest estiu i va opinar que el primer equip compta amb "una molt bona plantilla per optar a tot" amb vistes al curs 2016-17. El migcampista manxec, que es va afegir als entrenaments dilluns passat, va comparèixer en conferència de premsa per desgranar les sensacions en aquest inici de curs. "Em fa la sensació que els jugadors que han vingut són d'un nivell molt alt. És gent jove, que ha estat important, i que totes les expectatives que s'obren els faran créixer. El Barça cada any ha d'intentar ser millor i el que vam fer l'any passat no seria suficient fer-ho aquest any per aconseguir els títols", assegurava.

En aquest sentit, Iniesta no es mostrava preocupat en ser preguntat per la competència a la medul·lar, zona en la qual el primer equip compta amb fins a vuit jugadors per ocupar tres posicions. "Fa moltes temporades que sóc i sempre he tingut la sensació que has de competir amb els millors, i aquest any no és una excepció. No canvia res aquest any en comparació dels anteriors. Si això (la competència) em fes por o incertesa, no estaria aquí", deia. Entre les noves cares destaca Denis Suárez, a qui va desitjar "tota la sort del món" perquè "segueixi progressant com ho ha fet els últims anys".

Iniesta encara el seu segon curs com a capità. Un dels casos que potser haurà de gestionar és la competència a la porteria entre Ter Stegen i Bravo, que en les últimes setmanes s'han reunit amb el club per parlar sobre el seu futur. Iniesta nega que l'ambient entre tots dos porters estigui enrarit: "No es percep més enllà del que sempre ha estat: són jugadors d'aquesta plantilla. No he vist res diferent dels anys anteriors. Tot segueix en la normalitat i tant de bo així sigui". També es va referir Iniesta a la situació de Messi, de qui va dir que ha tornat "com sempre", malgrat les qüestions extraesportives que ha viscut aquest últim estiu amb la condemna de 21 mesos de presó per frau fiscal. "Més enllà que hagi tornat abans, ningú posa en dubte el comportament que sempre ha tingut amb aquest club. Res canvia. Leo torna molt bé, com sempre. Sempre l'he vist com un jugador únic i tant de bo ?segueixi sent així. Això ens ajudarà a estar més prop dels nostres objectius", va assenyalar.

En l'aspecte personal, espera el blaugrana mantenir el nivell demostrat l'any passat, quan va completar, segons va reconèixer, "una molt bona temporada", i va subratllar que "la il·lusió i les ganes segueixen sent les mateixes". Una motivació que, segons va emfatitzar, és la mateixa en el si de la primera plantilla blaugrana, que intentarà "seguir creixent i millorant" amb l'objectiu de conquistar títols.

El Roma vol Vermaelen

Mentrestant el club continua amb diversos fronts oberts tant d'entrada com de sortida. Un és el central Thomas Vermaelen, per qui el Roma estaria interessat. Els italians, però, voldrien el belga en qualitat de cedit, sense haver de pagar traspàs.