L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, ha assegurat avui que "sobre el paper" té la "millor plantilla" des que va aterrar fa tres anys al Camp Nou, si bé ha assegurat que està obert a l'arribada d'un davanter sempre que millori l'equip actual.

El Barcelona 2016-17 es presentarà demà en societat amb la disputa del Joan Gamper contra el Sampdoria, partit en el qual debutaran al Camp Nou Samuel Umtiti, Lucas Digne, André Gomes i Denis Suárez, les quatre noves incorporacions.

No estarà, llevat de sorpresa d'última hora, el desitjat quart davanter que el Barcelona busca per donar descans al trident format per Leo Messi, Luis Suárez i Neymar da Silva.

En aquest sentit, Luis Enrique ha afirmat en roda de premsa que "segueix amb la mateixa idea i plantejament" d'incorporar aquesta peça, si bé ha matisat que s'apostarà per ella "si trobem alguna cosa que ens agradi".

"Sobre el paper tenim la plantilla més completa dels últims tres anys. Si trobem alguna cosa que millori la plantilla ho intentarem, si no ho farem amb la magnífica plantilla que tenim", ha precisat.

Davant la possibilitat que finalment no s'incorpori un golejador, ha subratllat que compta amb la polivalència de volants ofensius com Denis Suárez, Arda Turan o Rafinha Alcántara per ocupar una de les puntes.

"Són jugadors que poden jugar com a puntes. Aquesta polivalència em dóna moltes possibilitats", ha destacat Luis Enrique, qui ha admès que l'excedent de centrecampistes es deu també a l'"oportunitat de mercat" que ha sorgit aquest any amb l'arribada de "jugadors joves a bon preu".

No obstant això, ha obert la porta a que es produeixin canvis com una possible cessió de Sergi Samper, qui aquest estiu ha signat el contracte com a jugador del primer equip.

"Queden dies per tancar el mercat. Encara poden haver-hi sortides i entrades. Estem atents a cobrir qualsevol cosa que succeeixi. Samper encara pot seguir a la plantilla o sortir cedit", ha reconegut.

Sí que sembla estar "ben coberta" la posició del lateral dret, on el preparat blaugrana compta amb Sergi Roberto i Aleix Vidal, encara que no ha tancat la possibilitat a una futura incorporació en una altra finestra del mercat "en funció del rendiment de l'equip".

Més taxatiu s'ha mostrat quan li han preguntat per un possible reforç en l'eix central després que ahir es confirmés la cessió del defensa belga Thomas Vermaelen al Roma: "No és una de les prioritats, ni de bon tros".

El Barcelona jugarà demà davant el Sampdoria l'últim amistós de la pretemporada abans de l'anada de la Supercopa d'Espanya que disputarà diumenge que ve contra el Sevilla.

Ha explicat Luis Enrique que ja té decidit el porter que jugarà en el Sánchez Pizjuán, però no ha volgut donar pistes sobre la seva elecció, i ha revelat que les noves incorporacions han tornat de les vacances en un bon estat de forma.

No estarà a Sevilla, Neymar da Silva, que segueix concentrat amb la selecció brasilera disputant els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Preguntat per les crítiques que el davanter ha rebut després dels empats del combinat brasiler obtinguts en els dos primers partits del campionat olímpic, Luis Enrique ha sortit en defensa del seu pupil.

"Ja sabem que això del futbol, malgrat que és un joc d'equip, es tendeix a personalitzar i em sembla un greu error, però això és així. Els desitjo la millor de les sorts a Neymar i Rafinha", ha emfatitzat.

Lluny de polèmiques olímpiques, el tècnic blaugrana s'ha mostrat optimista amb les aspiracions del seu equip amb vista a la temporada 2016-17.

"Un veu la sessió d'entrenament i sembla que és un equip que no ha guanyat res i aquesta és la millor situació. Es tracta d'un equip únic que s'ha reforçat d'una manera brillant", ha tancat.