El Barça sembla tenir clar ja el nom del famós quart davanter que ha de completar el trident Messi- Neymar- Luis Suárez. El valencianista Paco Alcácer és el jugador que ha posat d'acord Luis Enrique i Robert Fernández en un fitxatge que, segons avançaven ahir a la tarda les edicions digitals d'Sport i Mundo Deportivo, es tancarà en breu. Alcácer firmaria un contracte per les properes cinc temporades i en l'operació hi podrien entrar cessions al València de jugadors del Barça com Munir i Sergi Samper. El Celta també s'ha interessat per Munir, però amb el traspàs d'Alcácer el València agafa avantatge.

L'operació ha anat madurant els últimes dies amb converses entre Robert Fernández, secretari tècnic del Barça, i Suso García Pitarch, director esportiu del València. En un primer moment, el club valencià no estava disposat a escoltar ofertes pel futbolista, però la visita ahir al matí del propietari del València, Peter Lim, a Barcelona hauria acabat desencallant un traspàs que s'anunciarà passat el primer partit de la Supercopa de demà al vespre entre Barça i Sevilla.

Amb encara no 23 anys, Paco Alcácer ha jugat més de cent partits amb la samarreta del primer equip del València i ha debutat amb la selecció espanyol absoluta tot i quedar-se fora de la recent Eurocopa de França.

Paco Alcácer va marcar 13 gols en els 31 partits de Lliga en què va participar. En la temporada 2014-2015, va aportar 14 gols en 36 partits (11 en Lliga i tres a la Copa) i en la campanya 2013-2014, van ser 14 gols (sis en Lliga, set a Europa League i un a Copa del Rei). Una altra de les qualitats d'Alcácer és el seu caràcter lluitador, inconformista. Es baralla amb els centrals, protagonitza desmarcatges de ruptura molt interessants i es mou bé dins de l'àrea com els davanters centres purs. Tot i quedar lluny de l'1,80, Paco Alcácer va bé en el joc de cap.