Sevilla i Barcelona tornaran a veure's les cares en una final després de la de la Copa del Rei del 2016, que van guanyar els de Luis Enrique en la pròrroga per 2-0, i la de la Supercopa d'Europa de l'any passat, en la qual els barcelonistes també es van imposar per 5-4 en la pròrroga després d'un vibrant partit que li van remuntar als sevillistes.

L'equip català afrontarà aquest primer acte de la final sense el davanter Neymar i el migcampista Rafinha, que estan disputant amb el Brasil els Jocs Olímpics, i el porter Ter Stegen, baixa per un esquinç de genoll. També amb el dubte de si el defensa Jordi Alba, que ahir va tornar a entrenar-se amb normalitat després d'encadenar diversos problemes físics que li han impedit estrenar-se en els partits de pretemporada, està en condicions d'entrar a l'onze titular.

Es preveu que Luis Enrique faci jugar a l'onze de gala amb l'entrada de Digne al lateral esquerra. El dos dubtes a l'onze seran la del lateral dret -Sergi Roberto i Aleix Vidal pugnen per la titularitat- i l'acompanyant de Leo Messi i Luis Suárez en punta.

Per part del Sevilla, afronta l'exigent anada de la Supercopa d'Espanya amb Vicente Iborra però sense Nico Pareja, Carriço i Timothée Kolodziejczak, que no podran jugar per lesió el primer i per sanció els dos últims. Tampoc podrà entrar en la convocatòria el porter suplent, David Soria, qui dijous passat es va fracturar tres falanges de la seva mà dreta.

En conseqüència, la zona amb més problemes serà el centre de la defensa i podria donar l'oportunitat d'entrar a l'onze sevillista al recent incorporat defensa argentí Gabriel Mercado.

L'objectiu d'aquest Barça és recuperar la solidesa enrere per doblegar el Sevilla i aconseguir la dotzena Supercopa d'Espanya de la seva història, fet que el consolidaria com l'equip que més vegades ha guanyat aquesta competició.

Serà el primer assalt, ja que el partit de tornada es disputarà el proper dimecres, a les onze de la nit, al Camp Nou.