14 de agost de 2016
14.08.2016

De demanar una foto a Phelps a deixar-lo sense medalla d'or

Joseph Schooling guanya la final dels 100 papallona per davant del nord-americà a qui, ell mateix, amb tretze anys, havia demanat una foto en els Jocs de Pequín'08

14.08.2016 | 00:00
Michael Phelps i un jove Schooling fa vuit anys als Jocs de Pequín

E
l 2008, Joseph Schooling era un adolescent de tretze anys de Singapur que, apassionat per la natació, va veure en directe les proves de natació dels Jocs Olímpics de Pequín i, a més, va aconseguir fer-se una foto amb Michael Phelps que llavors revalidaria el seu títol de campió olímpic de 100 papallona superant per una centèsima el serbi Milorad Cavic. "Sempre va ser el meu heroi i la meva inspiració", va dir ahir Schooling després de batre Phelps a la final dels 100 papallona.
Phelps, que buscava el seu quart títol consecutiu en la prova de papallona, no va poder contrarestar la fulgurant posada en acció del jove de Singapur, que ja havia advertit de les seves intencions després de marcar el millor temps tant en les sèries com a les semifinals. De fet, Schooling, al qual entrena el català Sergi López, ja avantatjava en 52 centèsimes al pas pels primers 50 metres el nedador nord-americà. Una diferència que Phelps no només no va poder retallar en l'últim llarg, sinó que va veure com creixia i creixia fins arribar a les 75 centèsimes per les que finalment Joseph Schooling, que va establir un nou rècord olímpic amb un temps de 50.39, es va imposar finalment al nord-americà. La mateixa distància a la qual van arribar el sud-africà Chad Le Clos i l'hongarès Laszlo Cesh, que van compartir la plata amb Michael Phelps, després de signar tots tres un idèntic crono de 51.14.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes