Igualtat però emoció, com ha passat en tots els derbis entre Figueres i Palamós. El derbi empordanès de la primera jornada va acabar sense gols, però amb una bona imatge de tots dos equips. El Figueres de Chicho i el Palamós de Mármol van disputar un derbi emocionant, intens i ple de sacrifici en el qual les defenses, així com els dos porters, Gallego per la Unió i Manzano pel degà, van ser molt eficients i decisius per als seus equips.

Potser motivat i especialment amb unes ganes extres pel 5 a 0 encaixat fa tres setmanes a la Copa Catalunya, el degà va sortir a no especular i amb la cara descoberta a buscar la porteria dels locals.

A la primera meitat, les ocasions més clares van ser per als visitants. Als sis minuts, una falta sobre Marc Medina quan aquest ja s'endinsava cap a l'àrea va ser castigada amb una falta que posteriorment va picar Guillem Cornellà. El porter Gallego, ben situat, va aturar l'esfèrica. Als 17 minuts, Ivan Garcia, en una bona acció individual i després de retallar al seu adversari, va etzibar un xut que Gallego, amb molts problemes, va poder refusar.

El domini i la sensació de perill era per als palamosins i això es va traduir en una altra acció perillosa per als de Mármol, quan Guillem Cornellà va estar a punt de transformar un gol olímpic. L'esfèrica no va entrar al fons de la xarxa a causa de la intervenció de Gallego i després del travesser.

L'arribada més clara de la Unió en aquest primer temps va ser per a Quimo. Una centrada des del costat dret, al minut 41, va ser rematada amb el cap pel defensa que s'havia incorporat a l'atac. La pilota la va aturar Manzano amb la mala sort que, de manera involuntària, Javi Revert li passés per sobre, deixant tocat el porter d'Amer. La incertesa i preocupació es va apoderar de la banqueta palamosina perquè els de Mármol van viatjar a Vilatenim sense el porter suplent, Marc Solé, per problemes amb la fitxa federativa.

A la represa, el degà va sortir igual d'endollat i ben aviat van fer treballar novament a Gallego. Quan només portaven cinc minuts, els visitants van disposar d'una doble ocasió. Primer Medina, dins l'àrea, va enviar un xut que Gallego va refusar amb els peus i, seguidament, Sergio Garcia va tornar a posar a prova el porter de la Unió, que va poder refusar a córner.

A partir d'aquí, el Figueres va passar a dominar més i a sovintejar els dominis de Manzano. A les acaballes del derbi, els xuts de Torque, Bonaventura, Casanova i Sergi Romero no van entrar al fons de la xarxa palamosina, algunes vegades per l'encert del porter i d'altres per la mala punteria dels figuerencs.

El derbi deixa bon sabor de boca als dos conjunts empordanesos de cara a una lliga molt exigent i amb un munt d'equips candidats a l'ascens. Tant uns com els altres intentaran fer aquest punt més bo en la propera jornada, quan el Palamós rebrà la Pobla de Mafumet i el Figueres visitarà el camp del Sabadell B.