«Després de cinc temporades l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ens deixa sense camp municipal per fer els entrenaments ni jugar partits oficials». Aquest és el missatge que va escriure a les xarxes socials Jordi Soler, el president del Catalònia. Un club calongí que milita a Quarta Catalana i que viu amb la incertesa de no saber quin escenari utilitzarà per començar la Lliga. L'empipament de Jordi Soler es barreja amb un sentiment d'incredulitat i indignació mentre fa mans i mànigues per buscar un camp on poder jugar els partits.

Per què el Catalònia no pot jugar al seu poble?

Vam fer els tràmits pertinents però per part de l'Ajuntament no vam rebre cap notificació. Llavors, a principis d'agost vaig trucar i em van dir que sí que podíem entrenar. Al cap d'una setmana quan ens disposàvem a fer el primer entrenament ens van dir que no i que havíem de parlar amb el senyor Carballude. La sorpresa és que sense cap excusa convincent ens diuen que no ens cedeixen més el camp, ni el de Calonge ni el de Sant Antoni. Tot això, a manca de tres setmanes per començar el curs.

Quin rerefons hi pot haver: qüestions personals, desperfectes a les instal·lacions?

No hi ha hagut cap problema. Si hi haguessin hagut desperfectes ens els hauríen d'haver notificat al moment. I?ens fan fora i prou. Suposo que sí, que són temes personals. Em van donar l'excusa que des de dalt els collaven molt dient que el Catalònia no havia de ser del poble i només hi ha d'haver el Calonge i el Sant Antoni.

Durant els cinc anys d'existència del club no han rebut cap cèntim de l'Ajuntament?

Sí. Correcte. L'únic que ens han cedit de manera gratuïta són les instal·lacions per entrenar i jugar, però econòmicament el Catalònia no ha rebut mai la subvenció que ens correspon.

Quina sensació li queda?

Sobretot tinc la sensació d'indignació perquè si t'avisen quan acaba la temporada o falten tres mesos per començar la Lliga, encara que sigui amb qualsevol excusa, tens temps de reaccionar. Però que faltin tres setmanes per començar i que una entitat del poble hagi d'anar a entrenar-se a la platja, potser cal rumiar de canviar el club a un altre poble perquè queda clar que aquí no ens volen.

Veient el panorama, estan buscant alternatives?

Estem en converses amb d'altres pobles. Un fins i tot s'ha ofert a acollir-nos. Ara mateix, però, no tenim res.

L'Ajuntament de Calonge s'ha posat en contacte amb vostès?

No. Des de la darrera reunió no s'han dignat a trucar-nos ni a donar la cara. Però, és clar, si et fan això a tres setmanes de començar la temporada què vols esperar?

Quin missatge ha transmès a la plantilla?

Els jugadors estan indignadíssims perquè molts d'ells ja han pagat de la seva butxaca la fitxa per poder jugar i si el Catalònia no juga, els diners els han perdut. Els he comunicat que no tinc la certesa que el Catalònia pugui seguir jugant. Actualment, hi ha jugadors que estan entrenant-se amb el Calonge i el Sant Antoni per mantenir-se en forma.

Li passa pel cap una possible desaparició del club?

De cap de les maneres.?Ara més que mai tinc ganes d'iniciar la competició amb el Catalònia. En ocasions apareix el cansament, però aquests problemes em donen més forces per no deixar-ho.