El Llagostera, demà a partir de les 12 del migdia a l'estadi de l'Almozara de Saragossa, intentarà davant l'Ebro acabar amb una ratxa d'allò més negativa i duradora. Exactament encadena vint-i-un desplaçaments sense guanyar a domicili. O?el que és el mateix:?quinze mesos sense ser capaç de tornar a casa amb els tres punts.

L'equip d'Oriol Alsina no va ser capaç durant tota la temporada passada de vèncer cap partit lluny de l'Estadi Palamós-Costa Brava, una llosa massa pesada que va acabar convertint-se en un contratemps insalvable a l'hora de mantenir vives les il·lusions de lluitar per competir una tercera temporada consecutiva a la Segona Divisió A.

Queda molt lluny i cal fer un exercici intens de memòria per recordar l'última victòria dels blaugrana lluny de la Costa Brava. Va ser en l'última jornada de la temporada 2014-2015 a l'estadi Nuevo José Zorrilla de Valladolid, aquell dia, un diumenge 7 de juny de 2015, l'equip dirigit per Alsina i Álvarez tancava una exitosa estrena a la categoria de plata del futbol estatal golejant un històric com el Valladolid per 2 gols a 4 amb dianes d'Imaz, Sergio León, Eloy Gila i Arturo. Aquella va ser l'última alegria dels del Gironès en la competició domèstica a domicili perquè durant la temporada passada i en les 42 jornades de Lliga, els futbolistes llagosterencs no van guanyar ni un sol partit lluny de Palamós, acumulant uns registres a domicili realment negatius: 21 partits, 4 empats i 17 derrotes (4 punts de 63).

Durant el curs passat, l'única excepció enmig de tanta penúria i sequera de triomfs a domicili es va viure a la Copa del Rei, quan el Llagostera va eliminar el Saragossa en la primera eliminatòria d'aquesta competició gràcies a l'1 a 2 a la Romareda. En aquell onze hi figuraven els actuals components de la plantilla llagosterenca Nico Ratti i Jordi Masó.

Diumenge, en aquesta mateixa ciutat, això sí, en un estadi menys glamurós i contra un equip més modest, el Llagostera intentarà acabar amb una ratxa a fora que ja fa massa temps que dura.

De retruc serviria a l'equip per agafar més confiança després de l'ensopegada de la primera jornada davant l'Espanyol B (1-1). En aquell partit l'equip va patir el nerviosisme del debut i es va trobar amb un rival molt sòlid que va aconseguir emportar-se un punt de la seva visita a Palamós.

El tècnic Oriol Alsina té els dubtes del central Samu Sanjosé i del davanter Rafa Jordà. Tots dos jugadors arrosseguen molèsties musculars i no s'han pogut entrenar amb total normalitat al llarg d'aquesta setmana. El cos tècnic farà avui l'última valoració i decidirà si els inclou o no a la llista de convocats.