L'alemany Nico Rosberg (Mercedes) va complir a la sessió de classificació del Gran Premi de Bèlgica en aconseguir la pole-position davant l'absència del seu company d'escuderia, el britànic Lewis Hamilton, en una jornada on va tornar a brillar l'holandès Max Vertappen (Red Bull). Les nombroses sancions acumulades per Hamilton pels canvis realitzats en el seu monoplaça el van relegar a la penúltima plaça de la graella, per la qual cosa el britànic es va limitar a marcar un temps dins del 107 per cent a la Q1 i aquí es va acabar la seva participació en la jornada de dissabte.

Davant l'absència del líder sòlid del Mundial, Rosberg havia de fer valer ahir el rendiment del millor cotxe de la graella sense la presència del seu màxim rival, però sense oblidar els Red Bull i els Ferrari en la ràpida pista de Spa-Francorchamps. Així, la cursa d'avui podria ser decisiva per al futur de Rosberg al Mundial -a 19 punts del seu company-, ja que un nou error allunyaria notablement qualsevol possibilitat de lluitar pel títol per al qual cosa està obligat a aprofitar la seva privilegiada posició de sortida i la situació de Hamilton. Però la classificació va tenir al jove Verstappen de nou com a actor destacat, ja que es va fer amb la segona posició de la graella en una dura pugna amb un altre dels noms destacats de la jornada, el finlandès de Ferrari Kimi Raikkonen. Tots dos van protagonitzar un bonic duel per acompanyar Rosberg a la primera fila de sortida que es va decantar finalment del costat de l'holandès per només 17 mil·lèsimes.

Per contra, l'alemany Sebastian Vettel -quart- va tornar a evidenciar que no està còmode amb la situació de Ferrari i a part de veure's superat pel seu company se'l va veure rondinaire tant en els entrenaments lliures com en la classificació. També va tornar a brillar dins del seu notable temporada el mexicà Sergio Pérez, que va portar al seu Force India fins a la sisena posició i va superar l'alemany Nico Hulkenberg, que es va situar just darrere del seu company d'escuderia.

Així mateix, l'escuderia McLaren Honda va viure una jornada agredolça, ja que si el monoplaça del britànic Jenson Button va aconseguir ficar-se en la Q3 i finalitzar novè, la unitat de Fernando Alonso va ratificar els problemes que ha patit des de divendres amb un nou problema que amb prou feines el va deixar avançar 200 metres a la Q1 abans de retirar-se.

El problema patit per Alonso, que es va detectar en l'última volta dels entrenaments lliures 3 i que va tractar de ser esmenat sense èxit abans de la sessió de classificació, podrien motivar que l'equip optés per un nou canvi de motor en el seu monoplaça. Igualment, el també espanyol Carlos Sainz va veure com el seu Toro Rosso tampoc acabava d'oferir el millor rendiment. Avui els pilots hauran de completar 308.052 km de distància sobre el traçat de Spa-Francorchamps, el que suposarà donar 44 voltes als 7.004 metres del traçat belga, el més llarg de tot el mundial.