El futbol gironí de Tercera ha encetat l'exercici 2016/2017 amb bon peu. Sempre hi ha alguna excepció, però la majoria dels equips de la demarcació han arrencat amb bons resultats, tancant les dues primeres jornades de la competició a les posicions capdavanteres. La millor notícia fins ara és que l'Olot, Palamós, Peralada, La Jonquera i Figueres no han perdut ni un sol partit;?es mantenen invictes i tret dels de Vilatenim, que encara no saben el que és guanyar, la resta ocupa els primers llocs de la classificació del grup cinquè de la Tercera Divisió.

Són només dos els conjunts de la categoria que compten els seus partits per victòries i, tots dos, són gironins. El primer és l'Olot, que acumula 6 punts gràcies a les victòries davant l'Ascó (1-3) i el Júpiter (4-1). Els garrotxins són líders i els que més gols han marcat fins ara (7). Empatats a punts amb els de Ramon Calderé hi trobem el Peralada, que enguany estrena la seva filiació amb el Girona i que també ha començat amb molt bon peu. Els d'Arnau Sala també acumulen 6 punts gràcies a les victòries contra el Santfeliuenc (0-3) i Europa (2-1).

Un esglaó per sota hi ha el Palamós. Els de Joan Mármol s'han adjudicat 4 dels 6 punts que fins ara hi ha hagut en joc, però el 0-0 al camp del Figueres i el 4-1 davant la Pobla de Mafumet els permet enfilar-se fins la tercera posició, empatats a punts amb el Terrassa, Cerdanyola i un altre equip empordanès:?La Jonquera. Els d'Áxel Vizuete, que tot just debuten aquesta temporada a la Tercera Divisió després de pujar de Primera Catalana, també han arrencat amb prou bona nota. 4 punts gràcies al 0-0 aconseguit al camp de La Jonquera i al triomf per la mínima davant el Vilassar de Mar. Poden presumir, a més, de ser els únics del seu grup que fins ara no han encaixat ni un sol gol.

Un pèl més avall a la classificació hi ha el Figueres. Els de Chicho Pèlach han empatat els dos partits que han disputat (Palamós i Sabadell B) i són tretzens amb 2 punts.