L'excapitana de la selecció espanyola de waterpolo, la garrotxina Jennifer Pareja, ha decidit retirar-se «després d'un període de reflexió» i acceptar una proposta laboral que li ha brindat el CN Sabadell, i que està relacionada amb els seus estudi de Publicitat i Relacions Públiques. Pareja, que aquest estiu no va participar en els Jocs de Rio, després de perdre la confiança del seleccionador Miki Oca, ja havia insinuat durant l'estiu que estava estudiant la possibilitat d'abandonar l'esport professional. La ja exwaterpolista va ser escollida el 2013 com a millor jugadora del món, i disposa d'un amplíssim palmarés en què destaca la medalla olímpica de plata que es va penjar el 2012 a Londres amb la selecció espanyola.

La inesperada sortida de la capitana de l'equip poc abans que s'iniciés el juny passat la concentració per preparar els Jocs de Rio va resultar un cop dur moral, que al final li ha fet replantejar el seu futur professional, fins al punt d'anunciar que abandona el waterpolo. «Ara no em ve de gust res que estigui relacionat amb la natació o el waterpolo. Em vénen de gust un altre tipus d'activitats», va assenyalar.

«Deixo el waterpolo. No sé si hi tornaré alguna vegada, amb les meves amigues», va afegir en unes declaracions a Catalunya Ràdio en les quals va anunciar que no tornarà a jugar en la disciplina en la qual ha estat una de les millors jugadores que ha tingut Espanya. En el palmarès també compta amb una medalla d'or en el mundial de Barcelona i en l'europeu de Budapest, a banda de la citada plata en els Jocs de Londres.

A més, en l'àmbit de clubs, també presenta un historial ple de títols: 4 Copes d'Europa -2011, 2013, 2014 i 2016-; 9 Lligues -2004, 2005, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016-; i 6 Copes de la Reina -2005, 2011, 2012, 2013, 2014 i 2015-, entre d'altres, així com haver estat escollida el 2013 com la millor waterpolista del món.

Ara, Jennifer Pareja (32 anys) ha decidit abandonar el waterpolo i veure'l per televisió, com ho ha hagut de fer durant els passats Jocs, en què va veure les seves excompanyes a Rio. «He patit. Ha estat dur, però m'ha sorprès la serenitat amb què he vist els Jocs, i amb aquesta nova perspectiva», va confessar ahir.

Pareja va afegir que «tot et fa créixer. Ha estat un estiu estrany per a mi, després de molts anys sense vacances, ara n'he tingut tres mesos». La jugadora d'Olot creu que d'aquí a un temps «segur que arribarà el moment en què ho trobaré a faltar», però ara ha optat per fer aquest pas cap a un costat, encara dolguda per la seva inesperada sortida de la selecció.