Comença una nova etapa a la selecció espanyola de futbol, amb Julen Lopetegui al capdavant, amb els capítols més brillants de la seva història ja passats i gairebé oblidats, després de la mala defensa de la corona mundial al Brasil 2014 i la discreta imatge en l'Eurocopa de França, en una època de canvi després del desig de Vicente del Bosque de no seguir al comandament vuit anys després.

Arriba el moment en la selecció de jugadors que van créixer amb Lopetegui en els equips de formació fins a ser el que són en el present. Els De Gea, Thiago, Isco o Javi Martínez al costat de joves valors com Marco Asensio, Saül o Sergi Roberto, donen forma a la revolució de la primera convocatòria de Lopetegui. No tocarà el que funciona. L'estil del toc el marquen el perfil de jugadors, sense el seu màxim exponent per lesió, Iniesta, però amb jugadors que assumiran una idea inamovible. La pressió alta, la velocitat amb la pilota en possessió, la forma d'atacar amb un mateix sistema, 4-3-3, són detalls que arribaran amb el nou seleccionador.

Líder de la classificació mundial de FIFA, Bèlgica, reconeguda pel seu bon futbol, va decebre en la passada Eurocopa i posa el seu millor projecte en mans d'un tècnic català. Robert Martínez, que ha forjat el seu nom a força d'èxits en el futbol anglès, és l'elegit per fer el salt final a la glòria. Les principals absències belgues per al partit són Kompany Fellaini i Denayer. L'amistós entre Bèlgica i Espanya s'havia de disputar el passat 17 de novembre, però els atemptats de París en van provocar la suspensió. Les mesures de seguretat al voltant l'estadi Rei Balduí, però, hi seguiran presents.