L'inici de l'«era Lopetegui» va tornar la il·lusió a la selecció espanyola, en un esperançador primer capítol amb la mateixa base de jugadors i un estil lleument retocat, que es va imposar amb claredat a una decebedora Bèlgica gràcies al doblet de David Silva (0-2).

La revolució de Lopetegui no va afectar un onze ple de jugadors que ja comptaven amb la confiança de Vicente del Bosque. Com a novetats respecte els que van estar a la cita a França, Carvajal i Vitolo a la banda dreta. I a l'onze més protagonisme per a Thiago, el nou cap espanyol al camp, i plena confiança en Koke.

L'inici de partit no va ser encoratjador per a Espanya, que va mostrar els mateixos problemes que a l'Eurocopa, certa lentitud i problemes amb el balanç defensiu. En tot cas, la lesió de Morata i l'entrada de Diego Costa van cambiar la cara al duel. L'hispano-brasiler va entrar disposat a menjar-se el món, a encaixar en un equip en el qual no ha mostrat mai la seva millor cara. Cada vegada que va entrar en contacte amb la pilota es va intuir perill i Bèlgica ho va notar. Va ser quan van aparèixer els galons de Thiago, les passades entre línies i la profunditat de Vitolo. D'una acció seva va néixer el primer gol. Silva va recollir una passada en el punt de penal i va afusellar el porter.

A la represa, Vitolo va tornar a aparèixer per fer mal a Jordan Lukaku, que es menjar la seva retallada i va cometre un clar penal. La responsabilitat va recaure sobre Silva, que no va fallar. Fins al final, el domini d'una Espanya que es va anar renovant amb els canvis va ser incontestable.