Lionel Messi no podrà jugar dimarts que ve davant Veneçuela en la vuitena jornada de les eliminatòries mundialistes sud-americanes per lesió, segons va confirmar el seleccionador de l'Argentina, Edgardo Bauza. «Messi no podrà ser-hi el pròxim partit. Té una inflamació al pubis. Cal cuidar-lo», va dir ahir Bauza al canal TyC Sports després de l'entrenament de la selecció argentina. El jugador del FC Barcelona ja havia assegurat dijous a la matinada, després del triomf d'Argentina per 1-0 davant Uruguai en el qual va anotar l'únic gol, que estava «adolorit» i que no sabia si podria jugar dimarts contra Veneçuela, a Mèrida.

Els problemes físics de Messi faran que l'argentí torni a Barcelona i es posi a disposició dels serveis mèdics del Barça. Abans que Messi marxés cap a l'Argentina, el club blaugrana ja havia advertit la federació sud-americana que el davanter arrossegava problemes físics que feien desaconsellable la seva presència a la convocatòria. Finalment però, Messi va viatjar i jugar el primer dels dos partits previstos. Les molèsties faran però que torni abans d'hora i que, si és capaç de recuperar-se a temps, pugui estar a disposició de Luis Enrique Martínez de jugar el proper cap de setmana contra l'Alabès al Camp Nou.

Mentrestant, el combinat argentí s'entrenarà fins diumenge a la província de Buenos Aires i després partirà cap a Veneçuela on jugarà el segon partit. La selecció Albiceleste és líder de les eliminatòries sud-americanes amb 14 punts, un més que l'Uruguai, Colòmbia i l'Equador.

El retorn amb la selecció

D'altra banda el mateix Lionel Messi, va dir dijous que està «molt feliç» de jugar amb la selecció, de la qual havia dimitit el mes de juny passat arran de la derrota contra Xile per penals a la final de la Copa Amèrica. «Quan vaig parlar amb (l'entrenador Edgardo) Bauza i els nois no podia no tornar. Confio molt en aquest grup, venim fent les coses molt bé tot i les finals perdudes», va afirmar Messi.

André Gomes també torna

De la seva banda, el portuguès André Gomes també torna avui cap a Barcelona després d'acabar el duel contra Gibraltar amb un fort cop a la cama.