Lewis Hamilton va sortir a la sessió de d'entrenaments classificatoris del circuit de Monza decidit a aconseguir la primera posició de la graella per tal de recuperar el terreny perdut a Bèlgica i refermar el seu liderat. El pilot britànic va ser el més ràpid de la darrera ronda de classificació, amb un temps de 1.21.135 que li permetia sumar la pole número 56 de la seva carrera i setena d'aquesta temporada. El seu company d'equip i rival directe en la lluita pel títol Nico Rosberg va aconseguir el segon millor temps a gairebé mig segon de Hamilton (1.21.613).

Darrere dels dos Mercerdes sortiran els Ferraris de l'alemany Sebastian Vettel i i el finlandès Kimi Raikkonen. El motorone estrenat per l'escuderia italiana no va ser suficient per lluitar amb els Mercedes. Es va veure clarament a la Q2 quan Hamilton i Rosberg van baixar a 1.21 amb el joc de pneumàtics tous i en aquest punt Vettel, amb pneumàtics supertous es va situar 8 dècimes per darrere dels dos Mercedes. A la Q3 es va acabar de demostrar el domini de l'escuderia alemanya. Vuit dècimes de diferència entre Hamilton i el primer Ferrari, el de Vettel.

Alonso i Sainz, fora de la Q3

Carlos Sainz i Fernando Alonso, que van passar a la Q2 per la mínima, sobretot l'asturià (16è), ja no van poder accedir a la darrera sessió de la classificació. Alonso va utilitzar el mateix joc de pneumàtics supertous de la Q1 en la primera volta, dos dècimes més lent, i va guardar-se el nou per al segon intent en el qual només va ascendir fins a la tretzena posició. El pilot asturià es mostrava content pel resultat obtingut: "Ha anat tot millor del que esperava. Quan vam entrar a la Q2 ja era una bona notícia. Sortir el dotzè amb la sanció de Grosjean és un regal".

L'escuderia McLaren Honda va anunciar que Button descansarà la temporada vinent i el seu lloc l'ocuparà Stoffel Vandoorne. "Tot anirà bé amb ell, no és anglès", assegurava Alonso. Per la seva part, Carlos Sainz va finalitzar setzè.