La bona actuació de Maverick Viñales en la sessió d'entrenaments lliures de divendres passat ja indicaven les possiblitats del rosinc al Gran Premi d'Anglaterra i no va ser menys a la sessió de qualificació.

Viñales va fer una brillant actuació i va aconseguir el tercer millor temps (2.20.514), que li permetrà sortir des de la primera línia. El pilot de Suzuki es manté ambiciós per lluitar per la victòria si la pluja no ho evita a Silverstone durant la cursa d'aquest diumenge. "M'he sentit molt còmode en sec, fins i tot amb el pneumàtic dur o gastat. No se sap mai què passarà aquest diumenge. El punt dèbil de la nostra moto és el grip, però en els dos primers sectors no ens fa falta", assegurava Maverick al final de la sessió. Alhora, el rosinc es mostra confiat a lluitar per la victòria: "Crec que en sec puc lluitar per la victòria. Espero que la cursa encara que sigui en mullat pugui estar a davant".

Viñales sortirà per darrere de Cal Crutchlow, que va sumar la tercera pole de la seva carrera, i Valentino Rossi. Crutchlow es manté en estat de gràcia després que quan faltaven set minuts per finalitzar la sessió el britànic baixés en tres segons el temps del aleshores líder Jorge Lorenzo.

Márquez va tenir un ensurt però va evitar la caiguda. A tres minuts pel final, Maverick es va col·locar segon, però Rossi li va treure ràpidament la posició. Marc Márquez va caure quan estava en tercera posició i finalment les tres primeres places no van patir cap canvi.

Moto2 i Moto3

Sam Lowes havia dominat totes les sessions però en l'oficial, Johann Zarco va ser el protagonista, i va aconseguir la primera posició per davant del pilot francès en el darrer moment. Alhora, Zarco va caure en un intent de recuperar la plaça capdavantera.

Tot l'entrenament va ser passat per aigua, si bé la intensitat de la pluja va disminuir en els darrers minuts. Álex Márquez va liderar a l'inici i Isaac Viñales brillava però al final van finalitzar en quarta i setena posició respectivament.

Pel que fa a Moto3, la sessió tampoc va evitar la pluja. La poca aigua present en l'inici va fer que la majoria de pilots optessin per sortir al màxim de les seves possibilitats. Jorge Navarro, que havia aconseguit el millor temps en les sessions en sec, va patir una caiguda quan anava millorant els registres cada volta.

Navarro va tornar a pista tot i mostrar-se coix però les condicions no eren les millors i això el va condemnar a la divuitena posició. Joan Mir i i Jorge Martín, sisè i vuitè respectivament, seran els espanyols millor situats a la graella.