Els entesos ja predien un gran futur per a Maverick Viñales quan, tot just amb 16 anys, debutava el 2011 al Mundial en la desapareguda categoria de 125cc. El pilot gironí no va trigar a confirmar amb resultats aquelles expectatives. El 15 de maig, al circuit de Le Mans, Maverick guanyava per primera vegada una cursa del Campionat del Món. I ahir, cinc anys, tres mesos i alguns dies després, continuava ampliant la seva nòmina d'èxits amb el seu primer triomf a MotoGP. El que suma 17 en tota la seva carrera, repartits d'aquesta manera: 8 en Moto3, 4 en Moto2, 4 en 125cc i un a la categoria reina. També destaca del seu palmarés un Mundial de Moto3 aconseguit el 2013.

Nascut a Figueres el 12 de gener de 1995, Maverick Viñales va començar a pilotar de ben petit, amb només tres anys. En les categories de formació, el gironí arrasava. Amb 12 anys, es va proclamar campió de Catalunya en la categoria de PreGP 125 i subcampió del Trofeu Mediterrani. El salt natural al Campionat d'Espanya el va fer el 2009 (segon), per un any més tard conquerir aquest títol i l'Europeu en 125cc. El 2011 s'estrenava al Mundial. Després de la victòria d'ahir, Maverick ja és una mica més a prop de fer realitat el somni que apunta a la seva plana web: "ser campió del món de MotoGP". De moment ja té el respecte del qui sempre serà el seu ídol, Valentino Rossi, que ahir era al tercer graó del podi i que el va ruixar amb devoció. Amb qui la temporada que ve compartirà equip i moto a Yamaha. Avui, després de veure les credencials del gironí a la categoria reina i l'exhibició que va fer amb la seva Suzuki a Silverstone, queda lluny aquell adolescent de 16 anys que en fa cinc s'obria camí al Mundial gràcies al suport comercial de Paris Hilton i l'equip Supermartxé Aprilia, que va compartir amb Sergio Gadea. I més encara el jove que estudiava a l'Institut Cap Norfeu de Roses i combinava les classes amb la seva imparable progressió en el motociclisme. Amb 14 anys, en una entrevista al Diari de Girona, Viñales ja es declarava fan incondicional de Valentino Rossi. I tenia clar que, paral·lelament a la vida esportiva, no volia abandonar els estudis: "vull ser notari. El meu pare és pescador i m'ha dit que aquesta és una professió molt dura. Per això he pensat que ser notari és una bona feina, independentment del meu futur a les motos". Vista la seva progressió, el Col·legi de Notaris segurament perdrà una possible alta, mentre el motociclisme d'elit acaba de construir un campió de futur.

Maverick, que va rebre aquest nom en honor al personatge de Tom Cruise a Top gun, viu des de fa un temps a Itàlia amb la seva companya Kiara Fontanesi, campiona del món de motocross que ahir va viure amb emoció, des del box de l'equip Suzuki, l'èxit del gironí. Que té a només 21 punts el tercer lloc del Mundial de MotoGP (ocupat ara per Jorge Lorenzo).