Tota feina té la seva recompensa. I ahir, el pilot de Roses, Maverick Viñales ho va poder comprovar en primera persona després de guanyar a Silverstone la seva primera cursa a MotoGP. D'aquesta manera, Viñales va poder confirmar que la dita que diu que sempre hi ha una primera vegada per a tot és ben certa. Com també ho és que ahir, Maverick, amb 21 anys, es va endur el Gran Premi d'Anglaterra amb molta autoritat aprofitant unes condicions perfectes per a la seva moto: pista seca i temperatura baixa (17 graus).

El pilot gironí va dominar la carrera de principi a fi, sense errors en les 19 voltes que va durar una cursa que va haver de ser detinguda per una caiguda al primer revolt. A més, el triomf de Viñales, va servir per donar a l'equip japonès Suzuki, la seva primera victòria des del 2007, quan l'australià Chris Vermeulen va guanyar a Le Mans, en moll, (França). I tot plegat, sense oblidar que feia 15 anys que Suzuki no guanyava en sec.

El triomf de Viñales va arribar el cap de setmana que precisament s'homenatjava al primer gran mite de la marca de Hamamatsu: el britànic Barry Sheene, guanyador de dos títols per la marca.

Segon va quedar Cal Crutchlow, i tercer l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) amb qui la pròxima temporada compartirà equip (Yamaha) després de confirmar-se ara fa unes setmanes el seu fitxatge per la firma japonesa.

Segons després de la sortida, que havia situat Maverick primer, es va produir una espectacular caiguda al primer revolt del circuit en què van estar involucrats el català Pol Espargaró i el francès Loris Baz. La direcció de carrera va mostrar bandera vermella perquè els pilots poguessin ser atesos i retirar els múltiples trossos de moto que van quedar escampats per tota la pista, amb la moto de Pol Espargaró literalment destrossada. El català va ser evacuat en llitera i conscient, mentre que a Loris Baz se'l va haver d'atendre en el mateix asfalt del circuit de Silverstone abans de poder traslladar-lo en ambulància, conscient i movent el braç dret per tranquil·litzar al seu equip (pateix un esguinç i avui es farà un TAC).

Tot i els diferents entrebancs, el d'ahir, era el dia de Maverick Viñales. Res, absolutament res, va privar al pilot de la Costa Brava de fer realitat un somni que perseguia des de ben petit quan va agafar la moto per primera vegada amb només tres anys. Viñales va deixar clar dissabte després de la sessió classificatòria que "tenim ritme per ser a les posicions de davant". Dit i fet. Segurament, el gironí no va mostrar dissabte totes les cartes. Tot i la seva joventut, i de portar encara no dues temporades a la categoria, Maverick va fer una cursa per treure's el barret. El rosinc, que sortia tercer, va ser el més ràpid en la sortida, per davant d'Eugene Laverty, Cal Crutchlow i Valentino Rossi.

A la segona sortida, Crutchlow no es va deixar sorprendre i va passar primer a final de recta per davant de Rossi, Viñales i els dos pilots de Repsol Honda, Marc Márquez i Dani Pedrosa, però abans de concloure el primer gir el gironí, com una exhalació, es va tornar a posar primer i Márquez, que va veure la intenció del de Suzuki d'intentar escapar-se, va passar a l'atac i va superar Rossi per prendre el rebuf de Crutchlow i superar-lo poc després d'iniciar el segon gir.

A la segona volta, Maverick Viñales va aconseguir la volta ràpida de carrera, amb la qual va intentar obrir forat sobre els seus rivals, però Marc Márquez ja anava a la recerca de la seva estela per evitar que les diferències fossin inabastables i després d'ell Crutchlow, Rossi, l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16) i Pedrosa. L'avantatge de Viñales es va engrandir i per darrere d'ell van acabar lluitant per la segona plaça i de manera espectacular Rossi, Iannone, Crutchlow i Márquez, amb Dani Pedrosa i Andrea Dovizioso una mica més enrere. La primera víctima va ser Andrea Iannone, que va anar a terra en la catorzena volta, la mateixa en què Márquez va intentar avançar a Rossi, es va passar de frenada i va sortir fora de la pista, però va tornar per a continuar amb el seu frec a frec amb Rossi, amb qui va protagonitzar una sèrie d'avançaments realment espectaculars. Maverick Viñales era ja inabastable, i ja només era qüestió de deixar passar el temps, per fer història i convertir-se en el primer pilot gironí que guanya una cursa de MotoGP. Un nou èxit per a un Maverick Viñales que definitivament s'ha fet gran.