Leo Messi està pràcticament descartat per jugar dissabte contra l'Alabès al Camp Nou (20.30) en la reanudació de la Lliga Santander després de l'aturada pels partits internacionals. Segons un comunicat emès ahir pel club, l'astre argentí «baixarà la càrrega d'entrenaments durant els pròxims dies», per evitar agreujar la lesió que pateix al pubis, segons van confirmar ahir a la tarda els serveis mèdics del club català.

Messi, que va aterrar diumenge a la capital catalana després d'abandonar la concentració amb la selecció argentina, es va sotmetre ahir a diferents proves mèdiques que van confirmar que «les molèsties en l'adductor esquerre persisteixen», segons van detallar els metges del Barça en el comunicat del club.

El «10» va marcar el gol del triomf davant l'Uruguai (1-0) dijous passat, però va acabar «adolorit», com ell mateix va reconèixer després del partit, i ja no va viatjar a Mèrida per enfrontar-se a Veneçuela amb l'albiceleste. «El capità pateix un quadre de dolor inguinocrural, per la qual cosa no participarà en el pròxim compromís d'eliminatòries», detallava llavors l'informe mèdic difós per l'Associació del Futbol Argentí (AFA).

La dolència que pateix Leo Messi al pubis aconsella no forçar-lo perquè la lesió podria anar a més. «L'evolució d'aquestes molèsties marcarà la seva disponibilitat per als pròxims partits», concloïa l'informe mèdic del club català.

Per tant, sembla pràcticament descartada la presència del crac de Rosario al partit de Lliga que el Barcelona disputarà dissabte que ve davant l'Alabès al Camp Nou. Luis Enrique, preferiblement, el reservarà per al debut a la Champions de dimarts 13 contra el Celtic a l'estadi. De fet, Messi ja va acabar amb molèsties el darrer partit de Lliga a San Mamés contra l'Athletic, però tot i així va viatjar a l'Argentina per intengrar-se a la seva selecció i jugar el partit contra l'Uruguai.

Mentrestant, l'Alabès ja ha començat a preparar el partit de dissabte al Camp Nou. Els bascos han recuperat Alexsandar Pantic després d'una tendinitis en el bíceps femoral dret que li va impedir jugar contra l'Sporting. Zouhair Feddal, per la seva banda, va seguir amb la recuperació del seu turmell esquerre.

D'altra banda ahir es va tancar la data de la Supercopa de Catalunya que enfrontarà el Barça amb l'Espanyol. Serà el proper 26 d'octubre al Nou Estadi de Tarragona després de la trobada entre Josep Maria Bartomeu i el conseller delegat de l'Espanyol, Ramon Robert, amb el president de la Federació Catalana, Andreu Subies.