Sergi Álamo, un dels joves del planter del Girona amb més projecció i que aquesta temporada està jugant amb el filial, el Peralada, no podrà jugar el derbi de demà dissabte contra el Figueres (18.30) i podria perdre's uns quants partits més. El carriler esquerrà es va lesionar de gravetat al peroné durant l'entrenament d'ahir amb els jugadors del primer equip del Girona que no van ser a Osca. En espera de les proves mèdiques, Álamo podria estar-se força temps fora de combat a causa de la lesió. Malgrat recuperar Gianni i Keita pel derbi, la baixa d'Álamo trastoca i molt els plans del Peralada no ja pel partit sinó pel futur.

Acostumats els últims anys a patir per mantenir la categoria, el Peralada ha arrencat l'any com un coet amb tres victòries en tres jornades. Malgrat que a l'entrenador Arnau Sala no li agradi que se'ls pengi l'etiqueta de gran candidat o de favorit a ocupar un dels llocs capdavanters a la classificació a final de curs, la realitat és que l'afiliació amb el Girona ha permès el Peralada confeccionar una plantilla de garanties. «No som favorits de res», assegura el segon entrenador, Xavi Punsí que recorda que «a 10 de juliol no teníem cap jugador». En aquest sentit, Punsí destaca que «les sensacions estan sent bones» i que «no es pot arribar millor al derbi a nivell de resultats». Tot i això Punsí vol destacar que l'objectiu del Peralada és «formar jugadors i que puguin entrenar i anar convocats amb el primer equip».

Demà el Municipal viurà un nou capítol dels duels entre Peralada i Figueres. Per a l'entrenador del Figueres. Chicho Pèlach, l'etiqueta de favorit aquest vegada recau en el Peralada tot i que té molt clar que «no és invencible». «Han sortit molt beneficiats de l'afiliació amb el Girona i han fet una de les millors plantilles de la categoria», assenyala un Chicho que troba lògic el bon inici de temporada dels verd-i-blancs. «Tothom n'era conscient i ara s'està constatant que és un dels principals candidat», diu.

El Figueres arribarà a Peralada, no amb urgències però sí que amb les ganes d'aconseguir un primer triomf que s'està resistint massa. «Tenim moltes ganes de guanyar el primer partit. Sabem que la feina que s'està fent és bona però ens hem trobat amb tres empats de moment», explica Chicho. El tècnic gironí no és de parer que el fet d'haver jugat dos derbis (Palamós i La Jonquera) tan aviat els hagi fet jugar amb una pressió afegida massa d'hora. «És veritat que emocionalment estem més exigits perquè és diferent jugar contra equips de Barcelona però no hi té res a veure. Ens agafem els partits amb molta il·lusió i ganes», destaca Chicho que tindrà la baixa per sanció de Ferrón expulsat contra La Jonquera la jornada passada.