No hi va haver marge per a les sorpreses, i els caps de sèries 1 i 2 de les categories masculina i femenina disputaran les finals de la 109a edició del Campionat de Catalunya de tennis absolut-Trofeu Joan Margets i Ferrer. Tots ells van aconseguir guanyar amb solvències les seves respectives semifinals davant del nombrós públic que va passar per les instal·lacions del CT Girona. D'aquesta manera la final masculina enfrontarà avui (12.00) Tommy Robredo, que surt d'una lesió al colze, i Albert Ramos, que defensa el títol. Una hora abans haurà arrencat la final femenina, entre Lourdes Domínguez i Laura Pous.

Robredo, cap de sèrie número 2 de la competició, es va inscriure per sorpresa, a darrera hora, al campionat català per poder anar guanyant minuts després d'una temporada gairebé en blanc. Recuperat d'una operació al colze, ha anat mostrant diàriament el seu nivell. Ahir el garrotxí va aconseguir classificar-se per la final després de derrotar l'osonenc Roger Ordeig per 7-5 i 6-1. Robredo, malgrat l'aparença del resultat, no ho va tenir fàcil i va haver de remuntar un 5-1 en contra en el primer set, sumant set jocs consecutius per col·locar-se 7-5 i 1-0. Malgrat que el vigatà Ordeig va poder igualar el marcador 1-1, Robredo ja havia posat la directa i va sumar cinc jocs consecutius més per acabar el partit i tancar-lo amb un 7-5 i 6-1. Pel que fa a l'altra semifinal, el cap de sèrie número 1, Albert Ramos, va anar «per feina» en derrotar Leonel Videla per un contundent 6-0 i 6-3 en poc menys d'una hora.

A la categoria femenina, Lourdes Domínguez es va desfer sense gaires dificultats d'Ares Teixidó per un 6-0 i 6-4. La cap de sèrie número 1 del torneig aconsegueix així arribar a la final de la seva darrera competició com a professional, ja que després del campionat català que organitza el CT Girona es retira professionalment de les pistes. Pel que fa a l'altra semifinal, Laura Pous, cap de sèrie número 2, tampoc va passar dificultats en superar en dos sets la seva rival, Guiomar Maristany, actual defensora del títol, per 6-3 i 6-0.

La jornada d'avui, per tant, es presenta molt atractiva a les instal·lacions del CT Girona. Les finals seran d'accés gratuït per a tots els espectadors. Paral·lelament també està previst que es puguin seguir en directe per Esport3. Aquest és el segon any consecutiu que el català de tennis s'ha disputat a les instal·lacions del CT Girona.