Valentino Rossi i Jorge Lorenzo es van encarar en una tensa discussió durant la roda de premsa posterior al Gran Premi de San Marino. La situació es va originar en una pregunta d'un periodista a Lorenzo sobre l'avançament que li va fer l'italià.

El balear donava la seva opinió dels fets, afirmant que "ell (Rossi) no tenia necessitat de fer aquest avançament, però és el seu estil. Altres pilots ho fan de manera més neta. Si em fas aquesta pregunta és perquè potser l'avançament ha estat molt agressiu", fins que Rossi va intervenir rient i mirant Lorenzo, amb Pedrosa assegut entre els dos. A partir d'aquí, els dos pilots van intercanviar posicions sobre qui tenia raó mentre que l'italià demanava a Lorenzo que veiés de nou el vídeo de l'acció i li recriminava que ell també du a terme aquest tipus d'avançaments: "Ara mateix no ho recordo, però si revises les curses ho has fet 100 vegades, també amb mi".

"Respecta la meva opinió. No riguis. Direcció de cursa tindrà una altra opinió", responia un Lorenzo que assegurava que no repassaria les imatges de l'acció davant la insistència de Rossi a fer-ho. "Ell ha estat millor avui. M'hauria avançat igualment abans o després, però no necessita ser tan agressiu. Ell tindrà una altra opinió", va concloure Lorenzo. Rossi es mostrava decebut: "Ha estat una pena perquè només valia guanyar".