Després de la sorprenent derrota lliguera al Camp Nou contra l'Alabès (1-2), el Barcelona afronta avui (20.45, TV3/A3) la seva estrena europea amb la possibilitat de rescabalar-se davant el Celtic de Glasgow, en un partit en el qual segurament es produiran molts canvis a l'equip titular i el retorn del trident. Arriba la Lliga de Campions, la competició fetitxe dels blaugranes, i l'obligació del Barça de resistir fins al final del camí. Precisament amb la idea d'estalviar gasolina als seus, Luis Enrique ha construït aquest any una plantilla amb molts elements duplicats, però a les primeres de canvi, la idea no ha anat com esperava.

L'ensopegada contra l'Alabès segurament variarà el criteri de l'entrenador, que va disposar de sortida d'un bon nombre de jugadors nous i altres que no estan en el seu millor moment com es va demostrar després. Per aquest motiu, avui, llevat del porter alemany Marc André Ter Stegen, que tot i que està molt recuperat de la seva lesió no sembla que estigui en condicions de jugar, el Barça comptarà amb els seus millors homes.

Serà el primer partit del curs que jugarà el trident atacant junt, després que Luis Suárez i Leo Messi no juguessin de sortida contra l'Alabès, un perquè acabava d'arribar del seu país i l'argentí a causa dels seus problemes físics. També Andrés Iniesta, lesionat al genoll dret durant el partit d'anada de la Supercopa d'Espanya contra el Sevilla a mitjan agost, està a punt de reaparèixer i avui podria ser el dia. Hi haurà canvis a la defensa. L'erràtica actuació d'Aleix Vidal i de Javier Mascherano contra l'Alabès els impedirà tenir continuïtat aquest vespre, amb Sergi Roberto i Samuel Umtiti que apunten a l'onze titular. Gerard Piqué substituirà ?Jérémy Mathieu i Jordi Alba, Digne.

l'holandès Cillesen podria mantenir-se a la porteria, si és que Luis Enrique no vol sorprendre i posar-hi Jordi Masip. El Celtic Glasgow arriba en un bon moment al Camp Nou. Acaba de guanyar amb solvència el seu partit domèstic contra el Glasgow Rangers (5-1), en un partit en el qual el davanter francès Moussa Dembelé va destacar amb un triplet. En el balanç d'enfrontaments, l'avantatge és ampli per als catalans, que han guanyat sis dels deu partits disputats per dues victòries escoceses i dos empats. L'equip de Brendan Rodgers no podrà comptar amb el lesionat Leigh Griffiths.