Amb un mes de competició n'hi ha prou per treure les primeres conclusions, però predir el futur encara és impossible. Pensar que el Peralada té motius suficients per creure en un suposat ascens a Segona B?és una bogeria, si es té en compte que tot just estem a mitjan setembre i que la lliga tan sols fa un mes que va engegar els seus motors. Però la seva excel·lent arrencada fa que sigui innegable que els d'Arnau Sala s'hagin convertit, per mèrits propis, en un dels equips de moda de la Tercera Divisió. I no només al grup cinquè, que lidera amb mà de ferro, sinó també a tota la categoria. Perquè el Peralada és, d'entre els 360 equips que conformen els 18 grups de Tercera, un dels millors. No ocupa l'esglaó més alt, però gairebé, gràcies a uns números impressionants.

Després d'haver-se enfrontat a quatre rivals (Sanfeliuenc, Europa, Vilassar de Mar i Figueres), els empordanesos han aconseguit el ple de victòries, amb 12 punts de 12 possibles. Això els ha permès encapçalar la classificació en solitari, superant el Palamós (10) i l'Olot (9), els seus principals perseguidors. A banda d'això, poden presumir de ser el conjunt més golejador del seu grup, amb 11 gols a favor. I?també el que menys encaixa. En quatre partits, els porters Gianni i Richi tan sols han rebut 2 gols.

Els números són del millor que es pot trobar a tota la categoria i tan sols hi ha tres equips que ara mateix els poden superar. D'una banda hi trobem la SD Logronyés i el Náxara, tots dos al grup 16 (La Rioja). Els de la capital també sumen 12 punts, però amb 17 gols a favor i 2 en contra (+15). Els de Nájera també han guanyat els quatre partits i compten amb una diferència de +11 gràcies a les 16 dianes a favor i 5 en contra. D'altra banda, al grup asturià (2) hi trobem un altre equip amb uns guarismes pràcticament calcats als del Peralada. Es tracta de l'Avilés, que acumula 12 punts i que ha marcat més gols (14), però n'ha encaixat 5, pel que la diferència és la mateixa que la dels xampanyers (+9). Molt similar al Quintanar del Rei (grup 18, Castella La Manxa), amb 12 punts al sarró i idèntic average amb 9 gols marcats i cap rebut.