Tres gols de Leo Messi, quatre assistències de Neymar, dos gols més de Luis Suárez i un penal aturat per Ter Stegen per un contundent 7-0 al Celtic Glasgow va ser el demolidor balanç del Barcelona en la seva estrena a la Champions. Tot, en una nit en la qual Andrés Iniesta va tornar a l'equip veient porteria davant un Camp Nou que es va rendir a l'exhibició blaugrana.

Després de l'ensopegada a la lliga davant l'Alabès de fa tres dies, els de Luis Enrique van oferir una completíssima actuació en l'estrena de la màxima competició continental. Sense experiments, amb vuit canvis respecte a l'onze que va sortir en l'últim partit, tots els automatismes van funcionar i el trident i el seu principal element (Leo Messi) van brillar especialment.

L'estat de forma de l'argentí va ser el rellotge que va marcar el futbol del seu equip. Va estar estel·lar, com també Neymar. Sense ni un indici de les seves molèsties físiques (arrossegava una pubàlgia), el Camp Nou va veure la millor versió del 10 blaugrana. Seu va ser l'1-0, en una gran combinació amb Neymar, que va resoldre amb una rematada violenta (min.3) i també el 2-0, en una jugada que resumeix el que ha passat en el terreny de joc durant el primer temps. Una doble i ràpida combinació entre Neymar i Messi va permetre superar fins a sis rivals, la pilota va arribar a l'àrea petita i Leo, envoltat de contraris, va empènyer el cuir a la xarxa. Era el minut 26.

I això que dos minuts abans, un error d'André Gomes, que va ser un altre dels destacats en el primer temps, va permetre una recuperació a Sinclair i filtrar una passada a l'estrella dels escocesos, el francès Dembélé. Ter Stegen va sortir tard i va fer caure al davanter. Quan el golejador del Celtic es va posar davant a la pilota per tirar el penal, el porter va dominar l'escena. Li va indicar en diverses ocasions per on anava a llançar-se, a Dembélé li van tremolar les cames i el porter del Barça va aturar el penal.

A la part final del primer temps, Luis Suárez va tenir més protagonisme. Va poder marcar després d'una passada d'André Gomes (min.32), el portuguès també la va tenir un minut després, Rakitic va veure com Tierney salvava sota pals una rematada seva (min.34), Neymar no va encertar a concretar una contra (min.35 ) ni Messi després d'una centrada del brasiler a la vora del descans. En els primers 45 minuts tot van ser bones notícies per al Barça, però després encara van ser millors. A la segona part, va entrar Iniesta en joc per Rakitic, i Luis Enrique va provar André Gomes primer com a migcampista per la dreta i després com a migcentre.

Llavors, a mitja hora per al final, el Barça ja guanyava per 5-0. El quart el va marcar Neymar en el llançament d'una falta (min.50), Iniesta va empalmar dins de l'àrea un centre del brasiler al 59 i gairebé sense temps per reaccionar, Suárez va assistir Messi perquè aquest marqués un hat-trick.

L'únic del trident que quedava per marcar, Luis Suárez, es va estrenar al minut 75 i va marcar dos gols. Va rebre una passada de Neymar d'esquena a porteria, es va acomodar la pilota amb el pit i va rematar a la mitja volta (6-0, min.75). L'uruguaià va tancar el marcador a dos minuts del final després d'aprofitar una assistència de Messi (7-0). El primer pas del Barça cap a la somiada final de Cardiff va ser ferm. Jugant així, pocs equips es resistiran als de Luis Enrique, que a les primeres de canvi ja han presentat la seva candidatura.