Aquest matí s´ha presentat la 73a edició de la Travessia de l´Estany de Banyoles que es disputarà aquest diumenge. A dia d´avui i encara amb les inscripcions obertes, el president del Club Natació Banyoles, Albert Comas, ha afirmat que ja hi ha una setantena de clubs confirmats entre ells els principals de Catalunya - Sabadell, Granollers, Terrassa, Hospitalet, Cornellà, GEIEG - però també de la resta d´Espanya i del sud de França.

Apart dels nedadors amb llicència, el caire festiu i popular de la prova augmenta any rere any. Molts volen nedar a l´estany com a repte personal o per formar part de la prova. Ho demostren els més de 500 nedadors no federats o els 150 socis del Club Natació Banyoles de l´última edició. S´espera que un cop tancades les inscripcions - avui a les 20h - les inscripcions augmentin i s´arribi al voltant dels 2.3000 nedadors que cada any s´apleguen a les aigües de l´estany. El rècord d´inscrits data del 2015 amb fins a 2.350 sol·licituds.

?El tret de sortida es donarà diumenge a dos quarts d´onze amb la Travessia dels Menors (1.000 metres), seguida mitja hora més tard pel Trofeu Dolors Feixas per a nedadors de 10 anys, on es creuarà l´estany des de Porqueres (450 metres).

A les 11:30 del matí es disputarà la Travessia femenina per donar pas, una hora més tard a la travessia masculina. Totes dues sortides nedaran una distància total de 2.115 metres.