Amb el Conquero enfilant la via judicial per denunciar la seva exclusió de la Lliga, la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va moure fitxa i, aquest passat dimarts al vespre, va notificar a l'Spar Citylift Girona que seria el rival del Perfumerías Avenida a la Supercopa defensant així el títol guanyat l'any passat a Fontajau. Unes espectatives de títol que han trigat només un parell de dies a esvair-se per a l'Uni, perquè la manca d'acord entre l'Spar Citylift Girona i el Perfumerías Avenida per trobar una data va acabar provocant que ahir a la tarda la FEB anunciés que el Gipuzkoa serà el rival de l'equip castellà en una Supercopa que es jugarà el dijous 22 de setembre al Würzburg.

El motiu ? La prioritat per a l'Avenida i la FEB era que la Supercopa es jugués abans de l'inici de la primera jornada de Lliga (28 de setembre), però, això era impossible pels compromisos de l'Uni que inaugura el pavelló de l'Arboç el 21 de setembre (contra Sant Adrià) i té la final de la Lliga Catalana el dia 25 davant el Cadí. El club gironí va proposar un parell de dates alternatives, els dos següents dimecres, que no van agradar ni a l'Avenida ni a la FEB. Arribats a aquest punt, ahir a la tarda va ser el nou president de la FEB,Jorge Garbajosa, qui va comunicar a la gent de l'Uni que seria el Gipuzkoa el rival del Perfumerías Avenida a la Supercopa. Les basques va ser l'altre semifinalista de la Copa a Sant Sebastià al costat de l'Uni.

Amb tot, la decisió tampoc va ser rebuda com un gran cop a Fontajau i el club va «agrair a la federació haver pensat amb nosaltres per jugar la Supercopa, però no ha estat possible per dates».

Al llarg de l'estiu, i davant les notícies que el Conquero podria ser exclòs, l'Uni ja havia explicat a la FEB que no tindrien problema per jugar la Supercopa però que la data programada, dissabte 24 de setembre, era impossible perquè l'endemà l'Spar Citylift Girona té la final de la Lliga Catalana contra el Cadí a la Seu d'Urgell. Jugar-se un títol dissabte a Salamanca i diumenge a la Seu és inviable i, per això, la data del 24 de setembre està definitivament descartada. També per Perfumerías Avenida, que aquesta setmana ja havia anunciat que aquell dia jugarà un amistós contra el Celta de Vigo, un equip de Lliga Femenina-2).

Fora el 24 de setembre, Uni i Avenida van intentar trobar una nova data sense aconseguir-ho. A Salamanca, i tambés a les oficines de la FEB, la prioritat era que la Supercopa es jugués abans de l'inici de Lliga, previst per al dimecres 28 de setembre, però no podien aquest cap de setmana, perquè tenen la Copa de Castella-i-Lleó, i les seves propostes del dimecres 21 o el divendres 23 de setembre no va tenir mai el vistiplau de l'Uni. El dia 21 l'Spar Citylift Girona s'ha compromès a jugar un partit contra el Sant Adrià a l'Arboç per inaugurar el pavelló de la localitat tarragonina; mentre que el club gironí no vol haver de viatjar el dia 23 a Salamanca i el 25 a la Seu. Com a alternativa, l'Uni proposava els dimecres 28 de setembre (ajornant els corresponent partits de Lliga dels dos equips) o el dimecres 5 d'octubre entre la segona i la tercera jornada de Lliga.