L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, ha considerat que l'horari del partit de demà contra el Leganés (13.00 hores) no pot convertir-se "en una excusa" i ha alertat de les dificultats que tindran per superar el conjunt madrileny.

En la roda de premsa prèvia al partit que es disputarà a l'Estadi de Butarque, el preparador blaugrana ha assegurat que els seus jugadors són conscients que si no mostren "una bona versió" no venceran un rival que, segons preveu, els "complicarà la vida".

"Considero que l'horari no influeix gaire. L'entrenament previ al partit és l'habitual. El que sí que condiciona és en el fet que no viatgem el mateix dia, però l'any passat ja ho vam fer quan jugàvem a les 4 de la tarda. És un horari especial, però no servirà d'excusa", ha reiterat.

Precisament, les preguntes referents a l'horari del partit han estat recurrents en la compareixença del tècnic de l'equip blaugrana, qui ha instat els seus jugadors a adaptar-se a aquesta circumstància.

"El que seria greu és que els citessin a ells a la 1 i a nosaltres a les 3. Som molt comprensibles amb el tema de l'alimentació. Tenim molt bons mitjans perquè el jugador pugui preparar-se amb vista al partit", ha respost en referència a si preparen un pla nutricional diferent de l'habitual.

Més enllà de l'horari, Luis Enrique ha avisat que, malgrat que el Leganés no surt com a favorit, pot repetir-se un resultat inesperat com el de l'última jornada lliguera en la qual l'Alabès va conquistar el Camp Nou (1-2).

"Hem d'estar atents. També l'Alabès era inferior i ens va guanyar. Cada partit fora de casa té el seu perill i si no tenim una bona versió, no guanyarem a Leganés. D'això ja en són conscients els jugadors", ha subratllat.

Sobre les virtuts de la plantilla entrenada per Asier Garitano, Luis Enrique ha destacat que "és un equip treballat i ordenat" i ha assenyalat que serà clau estar "al seu nivell d'intensitat" per endur-se els tres punts.

"En alguns moments poden defensar amb una línia de cinc defenses, però és un equip valent, gens temorós per ser un equip recent ascendit. No tendeix a tancar-se darrere i els agrada avançar línies i treballar la pressió", ha analitzat.

Afronta el Barcelona el tercer partit de la sèrie de set duels en 23 dies, cosa que el cos tècnic blaugrana valora per completar les alineacions.

En aquest sentit, no ha volgut Luis Enrique donar pistes sobre si demà farà rotacions, però sí que ha revelat que els jugadors són conscient que "és pràcticament impossible que puguin jugar els 90 minuts de tots els partits" de la temporada.

"Hem d'encaixar les peces i saber el que necessitem en cada partit i això també depèn de com acaba cada jugador", ha subratllat el tècnic barcelonista, qui ha deixat clar que en el seu equip no existeixen alineacions de gala.

"Surten onze oncles vestits del Barça. No hi ha equips ni 'j', ni 'h', ni 'z'", ha asseverat en ser preguntat per les diferents versions de la seva plantilla en funció de les rotacions.

Finalment, ha negat Luis Enrique que existeixi pressió després de l'ensopegada contra l'Alabès i ha emfatitzat que el campió es decideix al final de la temporada.

"Si en la jornada 4 preguntem això... Encara no s'han produït enfrontaments directes entre els equips cridats a ser favorits. Està molt bé treure conclusions ara, però queda tot", ha conclòs.