Neymar va confirmar ahir que aquest estiu va rebre diferents ofertes per abandonar el Barça, però que va decidir quedar-se perquè és «feliç» aquí i «no aconsegueix imaginar-se» fora del club blaugrana. Segons unes declaracions a ESPN del Brasil de Wagner Ribeiro, representant del jugador, Neymar va rebre una proposta marejant procedent de Nàsser Al-Khelaifi, president del París Saint Germain, de 40 milions d'euros anuals, així com el pagament íntegre de la clàusula de rescissió, de 190 milions d'euros.

«Vam tenir moltes converses amb moltes persones, no només amb una. Vaig escollir quedar-me al Barcelona, perquè m'hi sento com a casa. Sóc molt feliç aquí, amb els meus companys i la meva vida aquí. Sóc del Barça, per això em vaig quedar», va assegurar. En tot cas, Neymar no va voler confirmar si les quantitats de l'operació eren aquestes: «No ho puc confirmar, perquè no m'agrada parlar de les xifres. Vam estar parlant amb diferents equips, no només amb un. Però vaig escollir quedar-me aquí, estic content, espero gaudir de la ciutat i dins del camp».

El davanter brasiler va afegir que des que va arribar al Barça està «vivint» un somni. «Espero seguir treballant per no parar (de guanyar). El que vull és jugar a futbol i sóc feliç així», va insistir.

També es va referir a la carrera per la pròxima Pilota d'Or. Al respecte Neymar espera estar de nou entre els tres primers. «És difícil dir qui és el favorit. Messi ha guanyat dos títols importants i Cristiano, també, però Messi no hauria de participar en la Pilota d'Or, com que és el millor li haurien de donar una Pilota d'Or sempre a ell», va considerar. En aquest sentit va indicar que s'entén molt bé amb l'astre argentí. «És molt fàcil. Per a mi és el millor futbolista que he vist jugar. Els seus moviments són fàcils. Per què em va deixar tirar l'altre dia una falta? És una qüestió de companyonia. Ens entenem molt bé, tant amb ell com amb Suárez, sempre parlem, ens ajudem i vaig poder llançar la falta i marcar», va indicar.

Sobre la present campanya, Neymar augura «una gran temporada» i va recordar que el Barça és el millor equip del món perquè té Leo Messi. Així va recordar que l'any passat, els blaugrana no van aconseguir la Lliga de Campions però van signar una gran temporada. «Cal començar una altra vegada. Serà una gran temporada, segur que aconseguirem molts títols», va insistir el davanter brasiler durant la presentació d'un acte de patrocini de la marca Gillette.

Trobada amb la FIFA

Per altra banda, una delegació barcelonista, liderada pel president Josep Maria Bartomeu, es va reunir ahir a Zuric (Suïssa) amb el president de la FIFA, Gianni Infantino, en la represa de les relacions institucionals entre totes dues parts després d'unes tenses relacions. La trobada va servir per normalitzar l'entesa entre el Barça i la FIFA, que s'havien trencat durant el mandat de Joseph Blatter, per culpa de la sanció imposada al club blaugrana per la contractació de menors en el seu futbol formatiu.