El Barcelona visita per primera vegada en la seva història l'estadi de Butarque amb el seu equip de gala, deixant enrere el fallit experiment contra l'Alabès, i tenint com a rival un Leganés ambiciós i que ha deixat bones sensacions en l'arrencada del curs. Els blaugranes estrenaran l'horari matinal dels dissabtes (13.00), en el segon partit de Lliga que es disputa en aquesta franja, després del Celta-Atlètic del cap de setmana passat. La nota més cridanera de la llista de convocats és l'absència de Sergio Busquets i Lucas Digne, a qui els ha tocat entrar en les rotacions. Tampoc viatjaran ni Aleix Vidal ni Masip, per decisió del tècnic Luis Enrique. Iniesta i Alba, davant aquestes baixes, seran titulars.

Després de l'avís que van patir fa una setmana contra l'Alabès, un equip que acaba de pujar a Primera, el Leganés es creua en el camí del Barcelona, un equip que va mostrar entre setmana tot el seu potencial en la Lliga de Campions en golejar el Celtic Glasgow (7-0). Si contra el quadre vitorià, Luis Enrique va haver d'alinear un onze poc habitual que es va reflectir en la falta de coordinació sobre la gespa, tres dies després tot va canviar amb el retorn a l'acció del trident: Messi, Neymar i Luis Suárez. I és que entre els tres van signar un gran partit. Messi va marcar un triplet, Luis Suárez, un doblet; i Neymar en va anotar un, però va fer quatre assistències.

El retorn del trident (131 gols fa dues temporades, 122 en l'anterior) és una garantia per als blaugranes. A més contra el Celtic, Luis Enrique va recuperar Andrés Iniesta, lesionat des de la Supercopa d'Espanya contra el Sevilla, i també Ter Stegen, absent contra de l'Alabès per un problema muscular. Si el tècnic es decideix a fer rotacions contra el Leganés, segurament no en farà tantes com en l'últim partit (hi va haver vuit canvis entre l'alineació de l'Alabès i la presentada a Europa).

Contra els escocesos també va lluir André Gomes, un jugador molt polivalent dels pocs que pot actuar de migcampista (la demarcació de Sergio Busquets, l'única que no està doblada a la plantilla) i en les dues posicions més del centre del camp.

L'alineació podria estar condicionada pel pròxim partit de la Lliga (dimecres contra l'Atlètic de Madrid al Camp Nou), fet que explica les baixes de dues peces com Sergio Busquets i Digne.

Contra el Leganés, cinc jugadors semblen tenir assegurada la seva presència des de l'inici: els tres de davant; el porter Ter Stegen, i el central Gerard Piqué. A la resta poden produir-se diferents canvis.

Al lateral dret, Aleix Vidal ha caigut de la convocatòria després de la seva controvertida actuació contra l'Alabès. En aquesta posició el titular és Sergi Roberto i el seu nivell està molt per sobre.

Les combinacions es multipliquen al mig del camp. Busquets té descans. Iniesta, Rakitic i André Gomes surten amb més opcions de ser titulars, però també ho poden ser Denis Suárez, Rafinha i fins i tot Arda Turan, que després d'actuar com a davanter davant l'absència d'algun dels de davant, ara podria tornar a la seva posició com a migcampista.