En un minut, el Barça va firmar ahir la seva sentència enfront un Atlètic de Madrid que aprofita al Camp Nou totes les oportunitats per treure bons resultats. Messi es va ressentir del pubis i la sortida del camp de l´argentí va venir seguida, pocs segons despés de l´1-1 obra de Correa, que igualada el gol que Rakitic havia anotat en una primer temps molr treballat. Ell i Torres, que li va fer la passada, acabaven d´entrar al camp i una relliscada de Mascherano va completar la mala fortuna barcelonista

Luis Enrique va deixar fora de la convocatòria, per tercera vegada consecutiva, Aleix Vidal. El lateral dret en l´onze local va ser per a un Sergi Roberto que va ser un dels millors jugadors blaugrana en els primers 45 minuts. En teoria, anit el Cholo Simeone treia un equip valent, amb Yannick Carrasco fent costat a Griezmann i Gameiro com puntes de llança atlètiques. Però la pressió a dalt dels visitants només va durar cinc minuts i, de seguida, van posicionar-se dins del propi camp, mirant de tancar totes les vies d´accés cap a l´àrea.

La tàctica d´un rival que té molt ben estudiat el Barça va donar un bon rendiment durant gairebé tot el primer temps. Luis Suárez era un nàufrag buscant espais, Neymar no s´escapava del parell d´homes que sortien a tapar-lo a la banda esquerra i Messi va llançar des de la frontal de l´àrea el primer xut, el minut 13, que Oblak va poder aturar sense problemes. L´Atlètic va tenir poc després la seva ocasió, en una forta rematada de Carrasco que va rebutjar un atent Ter Stegen. I en uns breus instants de desconcert en la defensa local, Mascherano es va haver de llançar ràpidament als peus de Gameiro per evitar uns mals majors abans que el Barça tornés a agafar, decidit, el timó.

L´equip de Luis Enrique va tornar a la càrrega, insistent i buscant les escletxes dels matalassers. La seva barrera s´hauria pogut trencar en el minut 33 si l´àrbitre Fernández Borbalán no hagués mirat cap a una altra banda quan la la pilota va impactar en la mà de Saúl dins de l´àrea. En tot cas, l´acció sí que va servir per esperonar més tant el Barça com els aficionats. Neymar va llançar amb intenció un xut que va sortir molt a prop del pal i tot conduïa cap a un premi que, a la fi, arribaria.

Per marcar, però, va caler fer un canvi en el que estaven esperant els defensors. No connectar fins dins de l´àrea sinó buscar amb encert una acció directa amb rematada d´un dels homes de segona línia. Va centrar Andrés Iniesta des de la banda esquerra i Ivan Ratikic va fer una pentinda excel·lent i va deixar l´esfèrica lluny de l´abast d´Oblak.

Semblava tot ben encarrilat però les sortides del camp de Messi i de Busquets van desgavellar el Barça que, de seguida, va rebre l´empat. Van començar les presses, amb un Neynar que va tenir un parell de clares ocasions a les botes. Va pujar a rematar els còrners Piqué i va estar a punt de marcar. Ho va tornar a intentar Rakitic; fins i tot, a la desperada, Iniesta provant de ser l´heroi d´última hora. Ben mirat, encara tot podia ser pitjor perquè Godín va rematar de cap, a dos minuts del final, i va ser Ter Stegen, amb la punta dels dits, el que va evitar la derrota.