Després del debut somiat a l'OK Lliga amb el triomf a casa davant el Lieo (6-4) el president del Citylift Girona, Marc Avellaneda, es mostra satisfet amb aquesta victòria de l'equip blanc-i-vermell i assegura que els gironins van saber jugar amb les seves armes davant un Liceo que va patir el cansament d'haver disputat la Supercopa d'Espanya a Reus: "Probablement el Liceo va patir el cansament de la Supercopa d'Espanya disputada a Reus i amb els desplaçaments. Alhora, la nostra és una pista gran i nova, desconeguda per ells i això també jugava a favor nostre", assegura el president.

En el partit d'aquest dissabte les graderies del pavelló de Palau II mostraven un aspecte immillorable, plenes de gom a gom. Un aspecte que des del club asseguren és un orgull tot i tenir l'aforament limitat, un fet que frena l'assistència d'aficionats en molts partits.

Pel que fa als desplaçaments del Girona HC en els partits a domicili, Avellaneda expressa la seva voluntat "d'intentar oferir als aficionats la possiblitat de viatjar amb l'equip, sobretot en els partits de Catalunya, per la major facilitat que suposa". Tot i així, en molts casos es tracta de pavellons petits i "això ens limita a l'hora de fer la petició d'entrades, però intentarem que ens puguin acompanyar el màxim nombre de seguidors", sentencia Marc.

L'ambient a les graderies de Palau era d'optimisme després d'imposar-se a un dels conjunts de referència d'àmbit estatal i europeu. Des del Citylift Girona, però, asseguren que "en primer lloc hem de saber on estem i que el primer objectiu és la permanència".

La possiblitat de fer una temporada històrica i seguir somiant no es descarta si bé s'és conscient de la dificultat de la categoria: "si juguem així podem estar contents i guanyarem qualsevol rival, però l'OK Lliga és una categoria on no es poden abaixar els braços ni un minut perquè ho pagues molt car", explica el president del Girona HC.

Si bé la salvació a l'OK Lliga era i segueix essent la gran fita a assolir pel conjunt dirigit per Ramon Benito, l'entitat blanc-i-vermella somia a classificar-se per a la Copa del Rei, que sol disptar-se el mes de febrer i on accedeixen els primers vuit classificats de la lliga. Una possibilitat que no es descarta des de l'entitat gironina: "Confio plenament en aquesta plantilla, hi ha punts contra equips de dalt que podem acceptar no aconseguir però contra la resta de rivals hem d'anar puntuant".

Marc Avellaneda assegura que la plantilla del Girona HC es tracta "d'un gran grup d'amics, entre setmana queden per sopar o fins i tot van de vacances junts dins aquest club familiar que som".

Precisament aquest gran ambient dins el vestuari gironí pot ser una de les claus perquè un dels homes més destacats dels blanc-i-vermells com és Raúl Pelicano hagi cregut des de l'inici en un projecte ambiciós que es va iniciar amb l'equip a Nacional Catalana i que ha sumat dos ascensos consecutius fins arribar a la màxima categoria de l'hoquei patins espanyol.

"Pelicano ha tingut moltes ofertes d'altres clubs, però aquí l'hem sabut tractar molt bé i ell ha millorat el seu rendiment dins la pista, ara no només marca i és decisiu en l'u contra u sinó que també sap assistir els seus companys", setencia Avellaneda.