Havia sigut, fins aleshores, un partit igualat, dominat pel Cadí d'entrada gràcies a un parcial de 8-0 (16-9), però que l'Spar Citylift Girona semblava haver encarrilat tot seguit amb un 0-12 (18-25), ja en ple segon quart. Cap dels dos ?equips havia estat capaç de trencar el marcador i es va arribar al darrer parcial amb tot per decidir. Les pirinenques dominaven d'un (47-46), després d'haver posat en pràctica una dura defensa que minimitzava el potencial ofensiu d'un Uni on ja va debutar Peters, la darrera jugadora que faltava per incorporar-se. Però aquells últims 10 minuts van ser nefastos. "Ens han faltat forces", va confessar Eric Surís als vestidors.

En un tres-i-no res el Cadí va començar a eixamplar les diferències, sense trobar resposta en l'equip gironí. A 7 minuts del final l'equip de Pié dominava de 10 (58-48), i no hi havia manera de veure cistella. Quan no era Ibekwe qui s'embolicava amb la pilota, eren Buch o Jordana les qui fallaven un triple, mentre a l'altre costat de la pista el Cadí es mostrava més encertat que mai, liderat per Arrojo i Tirera. A 3'20, el partit ja estava pràcticament sentenciat: 63-50 després d'una cistella de tres de Montoliu. L'Uni només havia sigut capaç de fer tres punts en set minuts, ofegat per la bona defensa local, que van saber i poder portar el partit allà on volíen, al terreny físic.

Lluny de poder frenar la sagnia i tornar a entrar al partit, el Cadí va seguir mantenint el domini per firmar un parcial de 24-11 en aquest darrer parcial i apuntar-se la seva segona Lliga Catalana consecutiva. Un títol que l'Spar Citylift s'havia apuntat, abans, cinc anys consecutius però que ara veu com des de la Seu se li discuteix l'hegemonia. Al final la diferència va ser de 14 punts. La millor jugadora del partit va ser Tirera, del Cadí, amb un 15 de valoració fruit dels seus 16 punts. Per part gironina, la millor va ser Rosó Buch, autora de 9 punts.

Poc temps tindrà Eric Surís per corregir el que no li hagués agradat del partit d'ahir. Dimecres, a Saragossa, l'Spar Citylift obrirà una nova temporada a la Lliga Femenina, on surt com a favorit per discutir el títol al Perfumerías Avenida. Diumenge que ve el bàsquet tornarà a Fontajau amb el debut davant l'afició contra l'Uni Ferrol (18.00).