El 71-57 final fa mal als ulls, però cal mirar-se'l més d'una vegada. Analitzar-lo. Treure'n les conclusions. Les bones i també les dolentes. Perdre la final de la Lliga Catalana no agrada ningú i les jugadors de l'Spar Citylift Girona no en són una excepció, després de veure's superades pel Cadí La Seu en un últim quart per oblidar. No hi ha temps per lamentar-se perquè la Lliga és a punt de donar el tret de sortida. Però sempre és bo saber per què es va perdre diumenge i què cal fer a partir d'ara per millorar. Així ho veu Rosó Buch, un dels fitxatges d'aquesta temporada d'un projecte que també estrena entrenador (Èric Surís) i que, un any més, aspira a fer la guitza al Perfumerías Avenida a la competició domèstica a banda d'intentar deixar empremta a Europa. La mataronina, en declaracions ahir al programa Tot és un joc de l'emissora FEM Girona, admetia que la desfeta contra el Cadí costava de pair, però que s'ha de considerar com un punt de partida per anar cap amunt i també com la millor manera d'adonar-se que, si es vol fer quelcom amb cara i ulls aquest curs, encara queda molta feina per fer.

Demà, l'Uni enceta la Lliga a la pista del Mann Filter aragonès. Ho farà amb la il·lusió per davant de tot, però també sense perdre de vista que l'equip ve d'una relliscada considerable. «Esperàvem un altre resultat i també oferir d'altres sensacions. La Seu és un equip molt intens que ens va pressionar durant tota l'estona. Nosaltres potser no estàvem prou preparades. Ens va faltar aquella guspira al tram final i també treure una mica més l'orgull per no deixar que el rival s'escapés tant en el marcador». Valoracions d'una Rosó Buch que, a banda d'anotar 9 punts a la final de la Lliga Catalana, ahir deia també que la derrota «ens ha de servir per fer-nos més fortes, però també per adonar-nos que això no serà fàcil i que hem de tocar de peus a terra. Entre totes hem de ser conscients del que s'ha de fer si volem guanyar els partits».

Tot i que li feia «il·lusió» poder aixecar el títol, la maresmenca creu que el marcador final va ser massa exagerat i que «no hi ha tanta diferència entre el Cadí i nosaltres. Estic segura que quan ens tornem a veure les cares la història serà ben diferent». Perquè per a Rosó Buch, a Girona aquest any s'ha fet «un equip molt bo» i alhora «molt polivalent» en el qual totes les jugadores «tenim moltes ganes de treballar i d'acoblar-nos». «Això tot just ara arrenca. Seria molt important començar la lliga amb una victòria», s'encarregava d'afegir.

El Mann Filter guanya

Renovat respecte a la passada temporada, el primer rival de l'Uni a la Lliga serà el Mann Filter aragonès, un equip que aquest cap de setmana passat es presentava davant la seva afició i ho feia amb victòria. Les de Víctor Lapeña es van imposar al Campus Promete de Logronyo per un ajustat 68-66. Ekaterina Fedorenkova, Rachael Vanderwal, Natalie Van den Adel, Alisia Jenkins, Katarina Tetemondova i Hailey Dunham són les cares noves d'un equip que arribarà a la primera cita de la temporada amb sensacions positives.