El Ramón Sánchez Pizjuán, al qual el Sevilla de l'argentí Jorge Sampaoli ha fet un fortí amb cinc victòries en Lliga i dos en Lliga de Campions, examina aquest vespre en un duel d'altura la capacitat de reacció del Barcelona després de perdre dimarts contra el Manchester City. Un camp històricament complicat per al conjunt blaugrana i amb una afició que empenta el seu equip amb molta energia com a punt afegit. Alhora, s'enfronten dos equips només separats per un punt a la classificació. Els blaugranes es troben obligats a guanyar per no perdre l'estela del Reial Madrid, mentre que el Sevilla, amb 21 punts, busca afermar-se al capdamunt. Precisament l'equip de Luis Enrique ha estat l'únic conjunt capaç de guanyar-hi aquesta temporada, a l'anada de la Supercopa d'Espanya (0-2).

Per al partit contra el Sevilla, Luis Enrique Martínez tornarà a tenir a la seva disposició el just, a causa que Gerard Piqué, Jérémy Mathieu i Jordi Alba segueixen en el seu procés de recuperació. Al centre del camp, una setmana més els blaugranes seguiran sense comptar amb el capità Andrés Iniesta, lesionat a València.

Davant, el Sevilla de Sampaoli, amb la seva proposta de futbol de possessió de la pilota, de toc i pressió a dalt per fer mal al rival, sembla haver trobat l'equilibri i a casa seva és letal.

Nasri ha escurçat els terminis de recuperació de la seva lesió al bíceps femoral esquerre i al final ha entrat en la convocatòria, mentre que Mercado i Pareja són baixa amb la qual cosa Sampaoli ha avançat que posarà una defensa de quatre. En la roda de premsa prèvia al partit, Luis Enrique advertia que els barcelonistes hauran de "guanyar en totes les batalles del camp".

"De què serveix imposar-se al centre del camp, si després t'arriben dues vegades i et marquen", assenyala el tècnic blaugrana, qui va elogiar les paraules de Busquets reconeixent que no passa pel millor moment. Tot i així, Luis Enrique va demanar que "no s'exagerin" les valoracions del migcampista blaugrana.

Per la seva part, Sampaoli assegura que el Barça "fa un futbol més directe, cal defensar-lo amb pilota. Espero un duel complex malgrat els últims reverssos". Al mateix temps, el tècnic sevillista tenia paraules d'elogi cap al crac argentí del Barça: "Hi hauria d'haver dues pilotes d'Or, una per a Messi i una altra per a la resta".