Partit per oblidar, pel joc i especialment pel resultat. Ahir la UE Llagostera-Costa Brava va perdre una bona oportunitat d'enganxar-se a la part alta de la classificació encaixant una derrota (2-0), la sisena d'aquesta temporada, davant d'un Atlètic Llevant situat en una enganyosa penúltima plaça al grup 3r de la Segona B. L'equip d'Oriol Alsina visitava la Ciutat Esportiva de Bunyol buscant la tercera victòria consecutiva a domicili contra un dels rivals menys golejats i amb més empats de la categoria, i que fins ara havia pagat la manca d'efectivitat de cara a porteria. Fins al partit d'ahir només havia aconseguit cinc gols. A tot això cal afegir que el conjunt valencià arribava a la tretzena jornada del campionat acumulant quatre jornades sense rebre cap gol.

Els de Carlos Granero es presentaven com un rival molt incòmode i ho van demostrar anul·lant les intencions ofensives dels gironins des del començament amb més treball tàctic, lluita i intensitat que qualitat. L'enfrontament també va tenir el vent com a convidat inesperat, que unit a les constants interrupcions van fer encara més complicat que es veiés una mica de futbol sobre el camp. A l'espera de recuperar algun dels lesionats, el retorn de Marc Martínez va ser l'única novetat en la convocatòria del Llagostera, i el barceloní va tornar a l'onze inicial per conduir el joc d'atac del seu equip, però el xut de Marc Fernández al primer minut va quedar en una simple anècdota. Va ser l'única rematada dels visitants en tota la primera meitat. El davanter va recollir una passada a la banda esquerra que després d'amagar el llançament a la frontal de l'àrea va enviar contra les cames d'un defensa en una acció que va acabar en córner. Però ahir no era el dia, i el Llagostera tampoc va estar encertat en l'estratègia.

Un gol massa matiner

El partit es va torçar en la jugada següent mitjançant una falta lateral, aparentment sense perill, que Joel va lluitar amb insistència per cedir la pilota a Hasseen perquè aquest avancés el filial granota amb un fort xut creuat i enganxat a la base del pal dret de Moragón que va fer inútil l'estirada del porter balear. Tot i que no controlar bé la pilota, el davanter va resoldre la jugada amb molt encert davant la pressió de tres rivals, i el seu xut va agafar més potència amb la força del vent. El gol, prematur, va deixar glaçats els jugadors del Llagostera, que malgrat començar perdent van intentar reaccionar atacant als espais de la defensa del Llevant amb passades llargues que primer Robert Simon i després Rubén Martínez no van encertar a controlar.

El fet de jugar amb les línies molt juntes i fent la pressió intensa i avançada a la sortida des de darrere provocava problemes als gironins a l'hora de combinar amb la zona de creació, mentre que en atac les pilotes aèries dels valencians eren un perill constant per a la defensa visitant. En una d'aquestes passades va arribar l'acció que va acabar decidint el partit. Un rebuig de Kaiser el va intentar controlar Eloi Zamorano abans que Moragón agafés la pilota amb les mans i l'àrbitre amb l'ajuda del seu assistent marques cessió al porter. Tot i les protestes dels gironins Jose Manuel Ruiz va xiular un lliure directe que Gabri va transformar en el segon gol dels locals xutant per sota la barrera. Aquesta no va ser l'única acció que el conjunt d'Alsina va discutir durant el partit, i els jugadors del Llagostera van anar mostrant la seva disconformitat amb diverses jugades confuses resoltes a favor dels locals.

Poques opcions de marcar

Sense ocasions clares per reduir la diferència al marcador, l'única aproximació a l'àrea va arribar a cinc minuts del descans en una falta que Marc Martínez va servir en curt per Rubén però que la defensa local va refusar sense problemes. Amb desavantatge al marcador, a la represa Oriol Alsina va intentar canviar la dinàmica del partit fent entrar Colorado i Pablo Sánchez en el lloc de Robert Simón i Albarrán, en una clara maniobra per buscar un revulsiu que permetés la remuntada, amb tres defenses. Com a la primera part, el joc no va tenir continuïtat i amb el pas dels minuts el Llagostera es va anar desesperant per la manca d'oportunitats. Durant 25 minuts no va passar res més enllà de la tercera substitució dels gironins, en què Alsina va fer un últim moviment ofensiu per intentar treure un resultat positiu. Pol Calvet va entrar al terreny de joc per Samuel San José i va endarrerir Masó a la posició de central i acumulant més homes al centre del camp i col·locant Rubén a l'extrem. A partir d'aquest moment i coincidint amb els últims deu minuts de partit, els gironins van fer el darrer intent per buscar un gol que donés opcions de sumar alguna cosa positiva amb un llançament llunyà de Colorado que tot i anar centrat va obligar Koke a rebutjar de punys a córner. Amb el temps ja complert va ser Marc Martínez qui recollint un mal refús dels valencians va rematar des de la frontal de l'àrea, encara que com en l'acció anterior, la bona col·locació del porter va evitar que pilota acabés amb el gol de l'honor.

Amb el xiulet final de l'àrbitre la UE Llagostera-Costa Brava va consumar una derrota que tot i no fer justícia al mal partit dels dos equips sí va penalitzar la manca d'encert en les poques ocasions de què van disposar, tancant també una setmana que es preveia clau per presentar una candidatura ferma per aspirar a la zona de promoció d'ascens. La derrota també fa evident els problemes que els gironins estan tenint davant dels equips filials, ja que fins ara no han pogut guanya-ne cap dels quatre als quals s'han enfrontat. La igualtat de la ?categoria, però, és una constant oportunitat per continuar a prop d'aquest objectiu i malgrat la derrota els d'Oriol Alsina es mantenen, ara mateix novens, a només quatre punts de l'Hèrcules abans ?d'encarar el tram final de la primera volta.