Ahir va fer quinze anys d'una de les fites més importants de la història del Figueres. Un gol de Kali Garrido en la pròrroga va suposar l'eliminació -a partit únic- del totpoderós Barça de la Copa del Rei. Els Puyol, Saviola, Gerard López o Overmars, entre altres, no van poder amb l'equip que dirigia Pere Gratacós i que arribaria fins a les semifinals de la competició, on el Deportivo de la Corunya li barraria el pas a la final. En aquell Figueres (2001-02) hi destacaven els Serra, Arnau Sala, Freixa o Eloi Fontanella sota la direcció de Pere Gratacós. La porteria era cosa de Juan Carlos Caballero, que fitxaria pel Sevilla a l'estiu, de Félix Campo, i d'un Esteve Moner que, lesionat de gravetat al genoll, no va tenir fitxa aquell curs. L'efemèride del quinzè aniversari de l'eliminació del Barça va quedar absolutament diluïda ahir en conèixer-se la mort de Moner, als 44 anys d´edat.

El porter, nascut a Orrius i format al planter del Barça, a la Masia, va morir el cap de setmana passat víctima d'una malaltia. Moner va pertànyer al Figueres, sempre a Segona B, des del 1997 quan va ser fitxat procedent del Cadis -on va coincidir amb l´actual director esportiu del Girona Quique Cárcel- fins al 2002 quan una segona lesió al genoll va posar fi a la seva etapa a la Unió. «És molt fotut. Vam compartir uns quants anys vestidor a Figueres. Mai t'esperes una cosa així», lamentava ahir el seu excompany Arnau Sala.

Moner també va defensar la porteria del Mataró i del Palafrugell (93-94) abans de començar la seva trajectòria per Segona B. Del Pla i Arbonès va fer el salt al Gramenet (94-95) i després va passar pel Cadis (96-97) abans de finalitzar la seva carrera a Vilatenim (2003). Des de llavors va continuar lligat al futbol participant en partits del Barça de veterans i a la lliga indoor amb els blaugrana.

Moner va viure en un segon pla la gran fita del Figueres a la Copa del Rei (01-02) però sí que va ser protagonista i destacat en la de la temporada 1997-98. Aquell curs, després de desfer-se del Nàstic a la primera ronda, el Figueres d´Alfons Muñoz va eliminar l´Espanyol a doble partit i amb Moner de titular. A Vilatenim el resultat va ser d´1-1 i a Montjuïc els gironins van superar els barcelonins per 1-2 gràcies als gols de Nan Ribera i Jose Santos. En tercera ronda, el València de Claudio Ranieri va necessitar la pròrroga a Mestalla, on un gol d´Angulo va eliminar la Unió (2-1). A Vilatenim, el resultat havia estat d´1-1.