«Era la persona més honrada de la capa de la terra». Així defineix Xavi Agustí el seu excompany i amic Joan Arnau, mort ahir als 77 anys. Natural de les Planes d'Hostoles, va ser porter del Girona (1962-65) i també va defensar les samarretes del Barça Amateur, l'Olot i el Figueres, entre altres. També del Banyoles, on l'aleshores president Maurici Duran i Xavi Agustí van comprovar la seva gran generositat quan va tornar les 75.000 pessetes que el club li havia avançat al veure que no podia compaginar els entrenaments amb la seva feina de topògraf. Un cop retirat del futbol i jubilat de la feina, Arnau es va dedicar a recuperar textos i cançons, juntament amb Jaume Arnella, de persones de les Planes de l'any 1922 i també va escriure, tant en vers com en prosa, sobre el seu poble, el riu Brugent i el seu entorn. Aquesta feina està recopilada al web cantut.cat. A més a més, Arnau va escriure uns quants llibres: Les Planes i el riu Brugent (2005), Avui que encara la memòria no em falla (2013), Llegendes de les Planes i altres romanços (2015) i Les Planes i els seus vilatans a través de la premsa gironina. Arnau també havia rebut dos premis al Casal de la Gent Gran d'Olot.

Esportivament, Arnau es va formar a La Salle Figueres i després al juvenil de Les Planes. També va tenir l'oportunitat de jugar a l'equip amateur del Barça per després seguir a l'Olot, Girona, Figueres i Banyoles. Arnau solia explicar que Josep Samitier se'l va voler endur a fer unes proves amb el Reial Madrid però al final se'n va desdir.

Durant la seva etapa al Girona, sota la presidència de Benjamí Colomer, Arnau va compartir porteria amb Coll, Mis i Raset. La temporada que va tenir més protagonisme va ser la 1963-64 on va ser titular durant bona part de la competició. Arnau es retrobava amb els seus antics companys i amics en els dinars que organitza Nitus Granados a l'Escola de Futbol Garrotxa i que solen reunir un bon grapat d'exjugadors del Girona d'arreu de comarques.