La selecció espanyola rep avui a Granada (21.45, La 1) Macedònia, que en l'última jornada de la fase de classificació per al Mundial 2018 va acariciar la sorpresa davant Itàlia, amb baixes de jugadors clau com Sergio Ramos, Gerard Piqué, Jordi Alba o Andrés Iniesta, i sense excessos de confiança per a l'últim partit oficial d'un 2016 que volen tancar en el lideratge. Superat amb nota el moment de major exigència en la fase de classificació, amb dues visites consecutives als rivals amb què es juga el lloc que dóna accés directe al pròxim Mundial (Itàlia i Albània) la selecció espanyola torna a jugar al seu terreny, en una partit que acull Granada, que s'ha complicat per la quantitat de baixes de jugadors titulars.

A les conegudes de tres dels quatre defenses titulars -Ramos, Piqué i Jordi Alba- i la del mestre de cerimònies en el joc de la Roja, Andrés Iniesta, es va sumar la de Diego Costa a la zona del nou per fatiga muscular i un hematoma que no va millorar a temps. Fa que Julen Lopetegui doni més voltes que mai a l'onze pel qual apostarà.

Mantenir la defensa de tres o apostar per laterals de vocació ofensiva és el principal dubte per aclarir de Lopetegui. En cas de jugar amb tres Nacho Fernández, Marc Bartra i César Azpilicueta es perfilen com els elegits. Si són quatre Dani Carvajal i Nacho Monreal ocuparien les bandes. Assumirà de nou Thiago Alcántara el comandament del joc sense Iniesta, escortat per Busquets i amb Koke en un moment dolç amb Espanya, fent el salt de qualitat que s'esperava d'ell en els últims partits. I en atac s'han fet fixos David Silva i Vitolo, amb Álvaro Morata aprofitant l'absència de Diego Costa per ser titular.