La direcció de l'Hospital Josep Trueta de Girona ha emès aquest vespre un comunicat on desmenteix que dissabte de la setmana passada es negués a atendre el jugador del Tenerife Vitolo perquè aquest parlava només en castellà i no entenia el català.

Ahir el diari La Opinión de Tenerife va publicar una informació on especificava que Vitolo, que es va trencar el nas durant el duel Girona - Tenerife a Montilivi, va dirigir-se al centre públic acompanyat pel metge del conjunt canari, però que se'n van anar a la clínica Girona perquè allà no els van voler atendre en castellà. Avui aquesta notícia ha sigut recollida per d'altres mitjans i s'ha estès per les xarxes socials com la pòlvora.

Segons la nota feta pública pel Trueta, «el pacient va arribar al centre dissabte a la tarda acompanyat per diversos membres del seu equip. Van dirigir-se directament a la infermera de triatge i allà la professional, com és habitual, els va preguntar en què els podia ajudar, en català. El pacient i acompanyants es van presentar com a integrants del Club Deportivo Tenerife, van explicar la situació i van demanar si podien parlar en castellà. Immediatament la infermera va canviar d'idioma. Pocs minuts després, van informar a una zeladora que canviarien de centre sanitari perquè tenien una mútua».

El jugador va ser atès, finalment, a la Clínica Girona. Vitolo ha jugat avui el partit del seu equip contra el Numància.