La selecció espanyola va suplir amb eficàcia les nombroses baixes que patia davant Macedònia, a la qual va golejar sota la influència de David Silva (4-0), amb una connexió letal amb Vitolo. Després d'una primera part molt discreta, la imatge de "La roja" va millorar a la represa per mantenir el liderat del Grup G, que queda en un pols amb Itàlia, que ahir va fer els deures a Liechtenstein (0-3).

Vitolo, incansable en els desmarcatges, i Morata, en la lluita, buscaven el gol. L'extrem va xutar desviat només començar el partit, quan Macedònia perdonava l'acció més clara. Una pilota pentinada deixava sol Mojsov, un central al qual se li va fer de nit davant De Gea i va rematar de cap a les mans del porter. Era un avís i no seria l'únic perquè Espanya feia aigües en el joc aeri. Als 20 minuts Pandev rematava de cap, completament sol en el punt de penal.

Avisats del càstig que podia arribar si no es mantenia la concentració, els homes de Lopetegui van reaccionar a fuetades. Morata, que va acabar canviat per lesió, va començar xutant creuat i va veure com la més clara, un mà a mà davant Dimitrievski, l'hi treia ràpid el porter i Silva es topava amb la defensa quan buscava marcar del refús. Encara en va tenir una tercera Morata, que va xutar malament i centrat després d'una passada de Silva, i es va veure involucrat en l'acció de fortuna que va desequilibrar la balança cap a Espanya. Va buscar la rematada al centre de Carvajal i va acabar provocant que els centrals macedonis es molestessin. Velkovski, així, va rematar sense voler al fons de la seva porteria.

Restaven deu minuts per al descans. Espanya, imprecisa amb pilota, va passar a avorrir. Era una imatge que no es podia permetre i a la segona meitat la va millorar. Va ser quan Silva, ahir fent de capità, es va posar l'equip a l'esquena i va explotar una connexió amb un Vitolo en estat de gràcia amb la selecció.

Apareixia en escena la necessitat de sentenciar i Espanya va trepitjar l'accelerador. Vitolo va encarar, va desbordar i va regalar el gol a Silva, que va rematar malament amb tot per marcar. Tots dos s'agradaven en accions en què ningú xutava i semblaven voler entrar a la porteria amb la pilota. Va ser als 63 minuts quan va arribar el premi en una acció col·lectiva amb detalls plens de qualitat. El 2-0 va néixer en una jugada a cop de taló de Busquets, va seguir amb regat de taló de Thiago, passada a l'espai del blaugrana i assistència de Silva. Vitolo, al segon pal, estenia la seva ratxa golejadora després de marcar a Itàlia.

Amb tot perdut, Macedònia va buscar el gol a la desesperada però es va topar amb De Gea, protagonista d'una gran aturada fent una estirada al xut potent i col·locat de Bardi. Tot seguit Monreal no perdonava el 3-0, i un minut després, en el 85, Aduriz es convertia en el jugador més veterà a marcar amb "la Roja" després d'una nova acció de Silva que Vitolo va deixar passar per sota de les cames (4-0). Espanya tanca el 2016 líder del grup de classificació pel Mundial. El proper rival serà Israel al març.