La costa gironina respirarà handbol només arrencar el 2017. Localitats com Blanes i Lloret de Mar seran seus de la quarta edició del Campionat d´Espanya de Seleccions d´Handbol, que donarà el seu tret de sortida el primer mes de l´any vinent i que ahir va celebrar la seva presentació oficial. Va ser a la Sala de Plens de la Diputació de Girona. El campionat es durà a terme del 2 al 7 del mes de gener a Catalunya i reunirà a més de dos milers d´esportistes masculins i femenins de les categories infantil, cadet i juvenil.

La presentació va anar a càrrec del diputat d´Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas; acompanyat del representant Territorial a Girona de la Secretaria General de l´Esport, Josep Pujols; el president de la Real Federación Española de Balonmano, Francisco Blázquez; i el president de la Federació Catalana d´Handbol, Tomàs Moral. A banda de destacar la «importància» d´aquest campionat a nivell esportiu, on hi formarà part el millor handbol base de tot l´estat, tots ells van subratllar l´enorme «repercussió» que tindrà l´esdeveniment a nivell econòmic i social. A banda de tots els participants, es calcula que assistiran unes 8.000 persones, entre els propis esportistes i els seus acompanyants.

El campionat compta amb la disputa d´uns 300 partits al llarg dels 6 dies de durada del torneig. Blanes i Lloret de Mar en seran dues de les seus, així com també Malgrat de Mar i d´altres localitats. Està organitzat per la Federació Catalana d´Handbol, la Real Federación Española de Balonmano i el Consejo Superior de Deportes.

Un cop finiquitada la presentació, es va dur a terme el sorteig oficial del campionat de la mà del gironí Jordi Ribera, l´actual seleccionador d´Espanya. Catalunya va quedar enquadrada en: el grup A infantil femení amb València, Euskadi i Aragó; el grup B a l´infantil masculí, amb Andalusia, Astúries i Aragó; el grup A de la categoria cadet femení, amb Astúries, Euskadi i Canàries; el grup B cadet masculí, juntament amb València, Andalusia i Navarra; el grup B Juvenil Femení compartint-lo amb Andalusia, Canàries i Castella-La Manxa; i el grup A juvenil masculí, amb València, Euskadi i Navarra.