n El Barça fa sis temporades que surt d'Anoeta sense victòria, en haver-se convertit l'estadi de la Reial Societat en un impossible per als blaugrana, que volen revertir aquest vespre (20.45 h) la tendència amb el primer triomf en set cursos al camp d'un rival que passa pel seu millor moment dels últims anys.

El conjunt català ha acumulat sis cursos de mals partits a Sant Sebastià, on ni el Barça de Pep Guardiola va ser capaç de guanyar, encara que, en els millors anys d'aquell equip, el conjunt basc estava jugant a Segona Divisió. Allà no es guanya en Lliga des del 2007 i l'equip encadena tres derrotes consecutives. No hi ha un altre camp tan advers a Primera Divisió per als blaugrana que el dels bascos, que arriben a més a aquesta cita en el seu millor moment en molts anys, amb quatre victòries seguides i un sol gol encaixat en els últims 360 minuts.

L'equip de Luis Enrique, que ha perdut per la mínima en les últimes dues visites, encara el desafiament amb la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions ja a la butxaca però amb el mal sabor de boca de l'últim empat de la lliga, al Camp Nou contra el Màlaga (0-0). Precisament l'empat sense gols dissabte passat, a més d'evidenciar que l'equip no carbura, o ho fa descompassadament, va allunyar als barcelonistes dos punts més de la primera posició.

Per a Sant Sebastià, igual que per al partit a Glasgow, Luis Enrique pot comptar amb el seu trident atacant, absent en el partit de dissabte passat, per la indisposició de Messi i la sanció de Luis Suárez. Aquest matx al País Basc Neymar l'encara amb quatre targetes i a una de la suspensió, amb el clàssic davant del Reial Madrid en la següent setmana. Al final, ha caigut de la llista Arda Turan per una grip, mentre que Gerard Piqué no tindrà problemes per entrar en l'alineació malgrat arrossegar algun problema en el peu.

En la Reial Societat, Eusebio Sacristán compta amb tot el seu onze titular en perfectes condicions, per la qual cosa no s'esperen canvis per aquest partit respecte als jugadors que han portat l'equip a posicionar-se a quatre punts de la segona plaça ocupada pels blaugrana. A més, a Anoeta, els bascos estan oferint un molt bon joc.