n L'Hèrcules, de Segona Divisió B, i el Barcelona, segon classificat de Primera, disputaran aquesta nit una anada de setzens de final de la Copa del Rei enmig del delicat moment que els dos clubs viuen en les seves respectives competicions lligueres. El Barça afrontarà dissabte el clàssic al Camp Nou amb el Madrid líder, a sis punts, després de la pèssima imatge oferta a Anoeta (1-1). El conjunt alacantí, després de dues derrotes, ha caigut dels llocs de promoció d'ascens a Segona divisió, el seu únic objectiu de la temporada, i l'han allunyat a deu punts del lideratge del Grup III, que ocupa precisament l'equip filial del Barcelona. Dos gironins militen a l'Hèrcules, Chechu i Dalmau, i tots dos es perfilen a l'onze titular que presentarà Luis García Tevenet aquesta nit.

El Barcelona debuta a la Copa del Rei, en un partit que hauria de servir al grup de Luis Enrique per trobar una mica de pausa, després dels últims partits i afrontar amb una altra energia el clàssic de dissabte. El conjunt blaugrana apostarà per un equip amb molts canvis respecte als últims partits, en què no s'espera que aparegui cap integrant del trident (Messi, Neymar i Luis Suárez), i que alguns membres de la defensa i davantera descansin amb vistes al clàssic (Piqué, Alba, Rakitic i Busquets, entre d'altres).

Jugadors com Paco Alcácer, encara inèdit contra la meta rival, tindran una nova oportunitat per mostrar la seva vàlua, així com Denis Suárez al mig del camp. La llista de convocats la donarà avui Luis Enrique. El tècnic blaugrana considera que amb la resta de membres, així com amb els jugadors del filial que pugui utilitzar, podrà treure un equip competitiu que superi un rival que ha donat sorpreses en els últims enfrontaments contra el Barcelona, sobretot a la Lliga. De fet, en l'últim enfrontament al Camp Nou (temporada 2010-11), l'Hèrcules es va emportar un favorable 0-2 (dos gols de Nelsol Valdez), trencant una ratxa del Barcelona de Josep Guardiola, invicte a la Lliga al seu estadi, que s'havia estès 16 mesos.

D'altra banda, el Barça va convocar ahir una assemblea extraordinària pel 18 de desembre perquè els socis votin si accepten el patrocini de Rakuten així com la resolució de l'acció de responsabilitat que enfronta l'actual junta amb la sortint el 2010 de Laporta.